Hlavní obsah

Poslanci se porvali v argentinském parlamentu jako kluci

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Resistencia

Během úterní volby nového předsedy dolní komory parlamentu argentinské provincie Chaco se tamní politici servali jako někde v hospodě. Vzduchem létaly kromě ostrých slov i židle a další kusy nábytku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Argentinští zákonodárci se poprali na zasedáníVideo: Reuters

 
Článek

Poslanci zvolili novým předsedou opozičního politika Juana Josého Bergiu, jeho vítězství však v řadách jeho vlastní strany vzbudilo neobyčejné rozhořčení. Jeho kolegové ho označili za zrádce. Mají mu za zlé, že se za zavřenými dveřmi dohodl se zástupci vládnoucí strany a guvernérem provincie, aby si zajistil bezproblémovou většinu.

Jeho prvenství tak opozičníci ocenili křikem a rvačkou. Podle nich navíc při volbě nebylo mnoho poslanců z opozice vůbec přítomných, a tedy nemohli převahu hlasů zvrátit.

Horké hlavy legislativců musela na místě krotit pořádková policie. „Takové věci se občas nechtěně seběhnou. Musíme však zajistit rovnováhu sil,“ uvedl k incidentu Bergia. Nový předseda by měl zasednout do úřadu 10. prosince, opozice se však chce se spornou volbou obrátit na soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám