Hlavní obsah

Záběry ze záchranné akce: Pilota vytáhli těsně před tím, než do vraku letadla narazil vlak

Novinky,
Los Angeles

Američtí policisté v Los Angeles v neděli na poslední chvíli zachránili zraněného pilota havarované Cessny 172. Vytáhli jej z trosek letadla zříceného na kolejích těsně před tím, než do nich narazil vlak. O události informoval list Los Angeles Times a agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pilota vytáhli z letadla zříceného na koleje, těsně poté do trosek stroje naboural vlakVideo: Reuters

 
Článek

Jednomotorové letadlo havarovalo ve 14:09 místního času krátce po startu z letiště Whiteman u Pacoiny v údolí San Fernando. Pilot se s ním pokusil přistát na silnici, do které narazil nosem a levou polovinou křídla.

Zadní část vraku zasahovala na přejezdu do kolejiště. Dva policisté z poničené kabiny na poslední chvíli vytáhli zraněného pilota. Na videu je slyšet, jak na něj křičí: „Dělej, dělej.“ Šest sekund poté, co ho vyprostili, do vraku narazil v plné rychlosti osobní vlak Metrolink jedoucí z Lancasteru do centra Los Angeles. Není jasné, zda strojvůdce o vraku na kolejích věděl.

Foto: LAPD, Reuters

Zachráněný pilot letadla se zraněním na hlavě

Svědci mohli jen úlevně vydechnout: „Je venku, dostali ho ven.“

Zraněn nebyl nikdo z 66 cestujících ve vlaku, poškozena byla jen lokomotiva. Zraněný pilot krvácel z rány na hlavě, podle svědka Victora Rodrigueze byl při vědomí a komunikoval.

Příčina nehody není známa, ale čtyřmístná cessna měla zřejmě potíže s motorem. „Znělo to, jako by byl motor vypnutý,“ řekl Rodriguez, který popsal i průběh havárie: „Slyšel jsem velkou ránu, ohlédl jsem se přes rameno, bylo to jako sledovat ve zpomaleném záběru, jek se (letadlo) ohýbá, když narazilo do sloupků značek.“

Letadlo bylo vyrobeno v roce 1967.

Foto: Luis Jimenez, Reuters

Vlak po nárazu do vraku Cessny 172.

Reklama

Výběr článků

Načítám