Hlavní obsah

Mluvčí musela Trumpovi žehlit oblek na těle

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sako a kalhoty, které měl právě na sobě, musela v letadle prezidentskému kandidátovi Donaldu Trumpovi napařovačem žehlit mluvčí jeho kampaně Hope Hicksová. Ale běda, když s sebou nevzala napařovač!

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Prezident Spojených států amerických Donald Trump

Článek

„Jak jsi to, ksakru, mohla zapomenout!“ běsnil budoucí prezident. V knize o zákulisí jeho kampaně, o výbuších jeho hněvu a urážlivém chování k podřízeným, jež pravě vyšla, to napsal Corey Lewandowski, vyhozený ředitel Trumpova týmu, spolu s exporadcem Davidem Bossiem.

„Každý, kdo pracuje pro Trumpa, pozná dříve nebo později tu jeho stránku, kvůli níž se diví, proč tu práci vůbec vzal,“ napsali autoři, kteří sami zažili okamžiky, kdy – jak napsali – chtěli vzít padák a rovnou vyskočit z Trumpova letadla. Podle nich sice není jeho vztek myšlen osobně, ale když není po jeho, mají lidé pocit, že na ně útočí, přičemž i ti „zocelení se rozpadají na kousky“. Jednou totiž bylo Lewandowskému hodně mizerně, načež Trump utrousil: „Corey, jestli to nezvládáš, najmeme někoho jiného.“

Vše podle něj

Příznačná je i historka, jak Trump nařídil pilotovi vrtulníku sestoupit níž, aby měl signál mobilu a mohl bez odkladu seřvat šéfa kampaně Paula Manaforta. Ten totiž přišel s nápadem, aby se Trump už neobjevoval v nedělních TV diskusních pořadech. „Půjdu do televize, kdykoli budu, ku…va, chtít, a o mně už neřekneš ani zasr…é slovo!“ hulákal Trump.

Na palubě jeho soukromého boeingu řvaly skladby Eltona Johna tak, že nikdo neslyšel vlastní slovo. Palubní kuchyň musela být vždy včas zásobena teplými jídly výrobců rychlého občerstvení. „Zdá se, že když přijde na McDonald’s, nemá Trumpova chuť hranice. K večeři si dal dva velké hamburgery, dvě rybí filé a čokoládový dezert,“ napsal list The Washington Post, jenž získal první kopii knihy.

Jedním z klíčových momentů kampaně bylo zveřejnění nahrávky ze zákulisí TV pořadu Access Hollywood, kde se Trump holedbá nevybíravým chováním k ženám. Poté prý mu na urgentní poradě volebního štábu radil personální exšéf Bílého domu Reince Priebus, aby z kampaně odstoupil. Jinak ho prý čeká „nejtvrdší volební prohra v historii USA“. S Trumpem to ale nehnulo: „Takže zaprvé, já vyhraju,“ prohlásil sebevědomě Trump. „A zadruhé, pokud mě republikánská strana opustí, tak já vás všechny stáhnu dolů s sebou. Jenomže já neprohraju,“ uzavřel podle autorů knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám