Hlavní obsah

Kvůli kachnám zastavila na dálnici, lidé na motorce za ní nepřežili

Montreal

Kanadský soud ve čtvrtek uložil trest 90 dnů vězení 26leté ženě, která zastavila se svým autem na dálnici v provincii Quebec kvůli kachnám přecházejícím přes vozovku. Padesátiletý muž jedoucí na motorce za autem nestačil zareagovat a při srážce zemřel on i jeho 16letá dcera. O rozsudku informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička zastavila na dálnici kvůli kachnám, způsobila smrtelnou dopravní nehoduVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala před čtyřmi lety na dálnici jižně od Montrealu. Emmu Czornobajovou, která ji způsobila, uznal už v červnu soud vinnou z nedbalosti a nebezpečné jízdy s následkem smrti.

Czornobajová podle zpráv dupla náhle na brzdu v předjížděcím jízdním pruhu, když před sebou zahlédla kachny. Přiznala, že chtěla, aby se dostaly do bezpečí a uznala, že to byla chyba.

Trest si má odpykat během víkendů. Kromě vězení jí soud uložil ještě 240 hodin veřejných prací a na deset roků jí zakázal řízení.

Ačkoliv žalobci požadovali trest devět měsíců vězení, Pauline Volikakasová, jejíž manžel a dcera při havárii zemřeli, proti verdiktu nic nenamítala a řekla, že to snad pomůže dívat se do budoucna s nadějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám