Hlavní obsah

Hiphopový producent a zakladatel labelu Death Row nebude popírat, že zabíjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Někdejší americký rapový producent Marion „Suge” Knight, který založil značku Death Row Records, ve čtvrtek před soudem oznámil, že nebude rozporovat obvinění, že v afektu přejel a zabil muže. Tento výrok je považován za přiznání. Unikne tak stíhání za vraždu, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rapový producent Marion „Suge” Knight na záběrech z října 2015Video: Reuters

 
Článek

Knight původně čelil obvinění z vraždy a pokusu o vraždu, za což mu hrozilo doživotí. V důsledku jeho rozhodnutí spolupracovat však bude v říjnu odsouzen k 28 rokům vězení za zabití. Knighta prokurátoři zprostili obvinění z vraždy a krádeže výměnou za to, že nebude rozsudek rozporovat. Podle kalifornských zákonů rozhodnutí nerozporovat verdikt soudu v praxi znamená přiznání viny.

Knight byl obviněn kvůli incidentu z roku 2015, kdy po hádce před restaurací v Comptonu u Los Angeles úmyslně svým pick-upem přejel dva muže, jednoho přitom zabil a druhému způsobil vážná zranění. Z místa činu pak uprchl.

Foto: Gary Coronado, ČTK/AP

Marion (Suge) Knight u soudu

Někdejší hudební producent spoluzaložil v 90. letech nahrávací společnost Death Row Records a pomohl k cestě na výsluní rapovým hvězdám, jako jsou Dr. Dre, Tupac Shakur a Snoop Dogg. Firma později oznámila bankrot a byla prodána v aukci.

Knight si tresty ve vězení odpykával i v letech 1997 a 2003. V roce 2008 byl zadržen v Las Vegas za držení drog a napadení, ale těchto obvinění byl později zproštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám