Hlavní obsah

Herce Baldwina žaluje rodina zastřelené kameramanky. Zveřejnila novou animaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Rodina kameramanky Halyny Hutchinsové, kterou omylem loni v říjnu zastřelil při natáčení filmu Rust Alec Baldwin, žaluje herce a produkční tým z neúmyslného zabití. Rodina také zveřejnila novou animaci, jak se podle ní měla střelba na ranči Bonzana Creek v Novém Mexiku odehrát. Pozůstalí žádají finanční odškodnění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová animace ukazuje, jak podle rodiny zastřelené Hutchinsové došlo k tragédiiVideo: Reuters

 
Článek

Ke smrti Halyny Hutchinsové vedla podle právníka rodiny Briana Panishe lehkomyslná jednání a úsporná opatření Baldwina a producentů. Ačkoli vinu za smrt kameramanky nese víc lidí, tvrdí advokát rodiny, Baldwin je tím, kdo držel zbraň, a kdyby nevystřelil, byla by Hutchinsová naživu.

„Nese značnou váhu odpovědnosti, ale není sám a o tom celý případ je – posoudit spravedlivě rozdělení odpovědnosti těm, kteří jsou za tuto nesmyslnou tragédii zodpovědní,“ řekl Panish.

Nezmáčkl jsem spoušť, tvrdí Baldwin po smrti kameramanky

Amerika

Během úterní tiskové konference zveřejnila rodina za přítomnosti právníků přibližně desetiminutovou animaci, jak podle rodiny mělo ke střelbě při natáčení dojít.

Incident se stal loni 21. října při natáčení westernového filmu Rust na ranči Bonzana Creek v Novém Mexiku. Baldwin, který ve snímku hraje a také ho sám produkuje, se zbraní manipuloval při zkoušce jedné scény. Kulka, která ze zbraně vyšla, zabila kameramanku Hutchinsovou a poranila režiséra Joela Souzu.

Baldwin podle žaloby střílel bezdůvodně, neměl to ve scénáři

Zahraniční

Kromě rodiny kameramanky podali několik žalob také členové natáčecího štábu. Policejní vyšetřování stále pokračuje.

Baldwin v prosinci loňského roku v rozhovoru pro stanici ABC uvedl, že sice držel zbraň v ruce, ale spoušť nezmáčkl. „Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a zmáčkl spoušť. Nikdy,“ tvrdil herec. Jednalo se o jeho první rozhovor po tragické události.

Halyna Hutchinsová
Narodila se v roce 1979 na Ukrajině a věnovala se žurnalistice, kterou v Kyjevě vystudovala. Poté ji zlákal film, spolupracovala s několika dokumentárními produkcemi v Evropě, než se přestěhovala do Los Angeles. V roce 2013 se přihlásila na Americký filmový institut a magisterský program dokončila o dva roky později.
Podílela se na více než 30 filmech, točila především oceňované nezávislé filmy. Pracovala na dramatu Blindfire, hororu The Mad Hatter nebo komedii To the New Girl.
Sama sebe označovala za neklidného snílka. Zemřela ve čtvrtek 21. října poté, co ji zasáhla kulka ze zbraně, která měla při natáčení filmu Rust sloužit jako rekvizita.

Reklama

Výběr článků

Načítám