Hlavní obsah

Dva autistické syny utopil připoutané v autě. Dostal 212 let vězení

Na 212 let do vězení poslal soud v americké Kalifornii šestačtyřicetiletého Aliho Elmezayena. Uznal ho vinným z vraždy svých dvou autistických synů ve věku 8 a 13 let a pokusu o vraždu své exmanželky. V roce 2015 úmyslně vjel s autem do vody, aby smrt rodinných příslušníků vypadala jako nehoda a on mohl zbohatnout na pojistkách.

Foto: Profimedia.cz

K vraždám došlo v přístavu v Los Angeles v roce 2015.

Článek

K brutálním vraždám došlo v dubnu roku 2015, kdy se po důkladném naplánovaní Elmezayen rozhodl sjet autem v přístavišti v Los Angeles do vody.

Na zadních sedadlech připoutal své dva autistické syny, plánoval rovněž zabít i svoji manželku, která neuměla plavat. Nejstarší syn v autě necestoval, byl tehdy na táboře.

Sám si nechal otevřené okno, kterým ze smrtící pasti unikl a zachránil se. Se štěstím přežila i jeho manželka, které se z potápějícího automobilu podařilo na poslední chvíli dostat a zachránili ji rybáři. Jeho dva synové v autě zůstali a utopili se.

Během vyšetřování bylo zjištěno, že Elmezayen dva roky před činem uzavřel vysoké pojistky u osmi pojišťoven. V případě smrti rodinných příslušníků si měl přijít zhruba na sedm milionů dolarů (153 milionů korun).

Nakonec získal „pouze” 262 tisíc dolarů (5,8 milionu korun) od dvou společností. Za ně si koupil například sídlo a loď v Egyptě.

Nové důkazy

V roce 2019 se podařilo vyšetřovatelům usvědčit muže s egyptskými kořeny z podvodů, krádeže identity či praní špinavých peněz. Vrchní soud v Los Angeles jej po předložení nových důkazů prokuraturou nyní uznal vinným rovněž z dvojnásobné vraždy a pokusu o vraždu, uvedl server CNN.

„Nechal dva malé chlapce zemřít mimořádně bolestivou smrtí, když byli připoutáni na zadních sedadlech. Nedokážu si ani představit, co museli zažít před smrtí, když se jim plíce pomalu plnily vodou,” konstatoval soudce John F. Walter. U soudu rovněž zaznělo, že Elmezayen měl před činem finanční problémy.

„Po smrti svých synů se navíc snažil obvinit z nehody město a získat ještě více peněz. Je to chamtivý a brutální zabiják. Jediná lítost, kterou projevil, byla, že byl odhalen,” uvedl Walter.

Sám Elmezayen u soudu nehovořil. Podle rozsudku stráví ve vězení zřejmě zbytek života. Ve čtvrtek byl odsouzen na 212 let ve federální věznici. Nahradit rovněž musí finanční škodu pojišťovnám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám