Hlavní obsah

Chávez se na prvních fotografiích po operaci rakoviny usmívá a čte noviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Venezuelská státní televize v pátek ukázala první fotografie, na nichž je prezident Hugo Chávez po operaci rakoviny. Tu prodělal loni v prosinci. Podle ministerstva informací trpí prezident stále dýchacími obtížemi.

Foto: Reuters

Venezuela vláda zveřejnila první fotografie Huga Cháveze po operaci. Společnost mu dělají jeho dvě dcery.

Článek

Osmapadesátiletý Chávez se na snímcích usmívá na nemocniční posteli. Prezident si čte noviny a pobývá ve společnosti svých dvou dcer. Snímky byly podle televize pořízeny ve čtvrtek v nemocnici v Havaně.

Foto: Reuters

Venezuelská vláda zveřejnila první fotografie Huga Cháveze po operaci. Společnost mu dělají jeho dvě dcery.

Ministerstvo informací také zveřejnilo nové informace, podle nichž má Chávez stále potíže s dýcháním a dýchá prostřednictvím tracheální intubace, tedy trubičkou zavedenou do průdušnice. Nemůže proto dobře mluvit. "Pooperační infekce dýchacího traktu je pod kontrolou, ale přetrvávají nějaké potíže," uvedl ministr informací Ernesto Villegas v prohlášení.

Chávez absolvoval v Havaně 11. prosince již čtvrtou operaci rakoviny v oblasti pánve. Viceprezident Nicolás Maduro ve středu řekl, že Chávez se podrobuje "náročné a složité" alternativní léčbě rakoviny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám