Hlavní obsah

Český řidič kamiónu přejel v Německu do protisměru, po čelní srážce zemřelo batole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Šestiměsíční dítě v noci na čtvrtek podlehlo zraněním, která utrpělo při středeční vážné dopravní nehodě nedaleko bavorského města Bayreuth, zhruba 50 kilometrů západně od Aše. Nehodu podle prvotních informací způsobil český řidič nákladního vozu, který z nedbalosti vjel do protisměru. Ve čtvrtek o tom informoval zpravodajský server časopisu Focus.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve středu odpoledne na silnici mezi obcemi Seibelsdorf a Rugendorf, asi třicet kilometrů severně od Bayreuthu. Čtyřiapadesátiletý řidič z Česka podle vyšetřovatelů nevěnoval dostatečnou pozornost řízení a v protisměru se čelně srazil s osobním automobilem.

Za jeho volantem seděla 29letá žena. Na zadním sedadle byly v autosedačkách její dvě děti – dvouletý chlapec a šestiměsíční holčička.

Matku a jejího syna převezli záchranáři s lehkými zraněními do nedaleké kliniky v sanitce, půlroční dítě ale musel kvůli závažným zraněním dopravit do nemocnice v Erlangenu vrtulník. V noci na čtvrtek dívenka zemřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám