Hlavní obsah

17 mrtvých při náboženském procesí v Brazílii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Nejméně sedmnáct lidí, včetně sedmi dětí a těhotné ženy, přišlo v noci na pondělí našeho času o život při náboženském procesí ve státě Sergipe na severovýchodě Brazílie. Ze silnice je doslova smetl kamión. Dalších deset lidí utrpělo při nehodě vážná zranění.

Foto: Jiří Šafránek

Lyskonoh ploskozobý v Tovačově na Hradeckém rybníku.

Článek

Kamión, jenž jel zřejmě vysokou rychlostí, narazil do skupiny 40 věřících. Ti se právě účastnili procesí na oslavu Panny Marie mezi obcemi Arauá a Pedrinhas.

Poutníci stoupali v momentě nehody do svahu. Řidič vozidla jedoucího v protisměru je proto z druhé strany kopce neviděl. Navíc byli podle policie na úzké a neosvětlené silnici bez krajnic roztaženi po celé "šířce" cesty. Řidič kamiónu, který vezl náklad ananasů, z místa nehody uprchl.

"Kromě temnoty je silnice velmi úzká. Tohle všechno vyústilo v tragédii," zdůraznil kapitán strážníků Vivaldy Santos.

Na místě zůstalo 15 mrtvých, další dvě osoby podlehly zraněním v nemocnici. Vzhledem k závažnosti zranění některých hospitalizovaných není vyloučeno, že obětí bude více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám