Hlavní obsah

Skutečný vítěz viceprezidentské debaty - moucha na Pencově hlavě

Právo, drk
Washington

Na hlavě amerického viceprezidenta Mikea Pence ve čtvrtek v průběhu debaty přistála moucha a rázem si získala všeobecnou pozornost diváků. Podle studie Univerzity New york byla na Twitteru zmiňována o 29 procent více než účastníci všech dosavadních předvolebnich debat, včetne Donalda Trumpa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moucha na hlavě PenceVideo: Reuters

 
Článek

Ve čtvrteční televizní debatě proti sobě šli dva kandidáti na viceprezidenta. Za republikány současný viceprezident Mike Pence a za demokraty senátorka Kamala Harrisová. Debata měla ale ještě jednoho účastníka, byť nezvaného. Byla jím moucha, která si Pence oblíbila a seděla mu na hlavě celé dvě minuty.

Pokud však dvoukřídlého návštěvníka vyřadíme a porovnáme pouze skutečné kandidáty na viceprezidenta, pak co do počtu příspěvků vyhrál současný zástupce hlavy státu Pence. Toho uživatelé na Twitteru v průběhu debaty zmiňovali o 76 procent častěji než Harrisovou, a dokonce o 82 procent častěji po skončení debaty. Moucha se ovšem v průběhu debaty stačila sama na sociální síti zaregistrovat.

Debatě kandidátů na viceprezidenta USA vévodila pandemie, nejvíce ale zaujala moucha

Amerika

Amasse Bari z Courantského institutu, jeden z autorů studie, uvedl, že výzkum potvrdil to, čeho se všichni političtí marketéři obávají. Ať už mají kandidáti jakákoli témata, o kterých chtějí, aby se mluvilo, někdy diskusi ovlivní i ten nejmenší a nejnepředvídatelnější moment.

Reklama

Výběr článků

Načítám