Hlavní obsah

Zlatého Ámose získal Tomáš Míka z Tábora

Letošní anketu o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos ovládl Tomáš Míka z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře. Letos o vítězi nerozhodovala odborná porota za tradičně masivní účasti žáků a studentů na velkém finálovém klání v Praze. Vycházelo se ze semifinálového kola podle toho, který kantor získal nejvíce bodů od svých pedagogických souputníků.

Foto: Zlatý Ámos, ČTK

Vítězka Zlatého Ámose 2019 Pavlína Kopáčiková ze ZŠ Vacov na Prachaticku gratuluje 17. února (proto ještě nemají roušky) k titulu Zlatý Ámos 2020 Jihočeského kraje Tomáši Míkovi z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře. Vyhrál i v celostátním finále.

Článek

„Z udělení titulu Zlatý Ámos mám obrovskou radost a jsem za něj moc vděčný. Zejména proto, že je to soutěž, která je zaměřená na to, co je podle mého názoru důležité: na sepětí, porozumění a spolupráci mezi studenty a učitelem,“ uvedl Míka.

„Chtěl bych poděkovat především své fantastické 4. B, protože tenhle Zlatý Ámos je pro nás,“ dodal. (Úvodní fotografie je ze 17. února, kdy ještě neplatilo nařízení chodit v rouškách. Pozn. red.)

Semifinalisté Zlatého Ámose na Hradě. Držte se hesla Škola hrou, vyzval je Zeman

Věda a školy

O titulu Ámos sympaťák rozhodli diváci na webu ČT D pro Vladimíra Švarce ze ZŠ v Rajnochovicích.

„Pan učitel Vladimír Švarc je všemi žáky naší školy velmi oblíbený pro svoji přímočarost, laskavost, vtip, inteligenci a schopnost zapojit všechny žáky do skvělých aktivit. Je pohotový, názorný a ideální kantor pro dnešní svět,“ napsali o něm jeho žáci.

Ámosem fyzikářem se stala Jana Doubková ze ZŠ Antonína Sochora v Duchcově, která tak pro svou školu získala 200 tisíc od sponzora ČEZ na technickou výbavu učeben. Nejoblíbenější matikářkou pak byla zvolena Dana Mynářová ze ZŠ Bakalovo náměstí v Brně.

Rodinný Ámos

Kvůli zákazu shromažďování se letos nevyhlašoval Dětský Ámos, o němž rozhodují děti na finálovém klání. Nahradil jej spontánně Rodinný Ámos, jehož si může korunovat každý žák doma sám.

Pracující rodiče se hroutí z množství domácích úkolů svých školáků

Koronavirus

Jak se učit s dětmi doma, když jsou školy dlouho zavřené

Koronavirus

„Jako školský ombudsman dostávám řadu stížností a připomínek, že je to velmi náročné chodit do práce, obstarávat rodinu a ještě k tomu se s dětmi doma učit,“ uvedl ředitel ankety Ladislav Hrzal.

Děti mohou pro své blízké vyrobit korunu či medaili, z facebookového profilu Zlatého Ámose stáhnout diplom, vyplnit jej a slavnostně předat. Fotku pak mohou poslat na zlatyamos@zlatyamos.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám