Hlavní obsah

ČVUT rozjíždí další soutěž pro středoškoláky

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze (FJFI) odstartovala novou soutěž pro středoškoláky. Jmenuje se Výzva krizím a je určena mladým lidem od 15 do 19 let.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V soutěži středoškoláky vyzýváme, aby se zamysleli nad tématem energie, potřebností či využíváním energetických zdrojů, aby navrhli vlastní řešení energetické krize,“ říká Andrea Vondráková z rektorátu ČVUT. Středoškoláci mohou posílat fotografie s komentářem nebo texty, obojí prostřednictvím webové stránky soutěže. Kritériem pro hodnocení budou originalita nápadu, kvalita zpracování a autorův rozhled. „Vítána je nadsázka a vtip,“ zdůrazňuje Vondráková.

Nejzajímavější a nejvtipnější fotografie a texty vybere odborná porota, z nich budou určeni vítězové, kteří obdrží zajímavé ceny a budou se moci zúčastnit celoročních aktivit FJFI ČVUT určených studentům středních škol  a veřejnosti. Vybrané soutěžní příspěvky budou současně prezentovány na výstavě v budově FJFI v Praze 1.

„Rádi bychom středoškoláky lépe informovali o aktivitách, které pro ně organizujeme a současně prohloubili konkrétnější vazby na střední školy tak, aby v budoucnu již existovalo partnerské prostředí. A to jak pro získávání kvalitních vysokoškolských studentů, tak i pro podporu výuky na středních školách,“ uvedl Libor Škoda z FJFI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám