Hlavní obsah

Studenti UHK si vymění zkušenosti ze zahraničních stáží

Novinky, Ondřej Tikovský, kancléř UHK
Hradec Králové

Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK ) pořádá tradičně začátkem akademického roku akci s názvem Modrá fakulta – správná volba. Jedná se o setkání studentů, kteří se v uplynulém roce zúčastnili některého ze zahraničních studijních pobytů, s těmi, kteří se na cesty teprve chystají či o této možnosti uvažují. Letos akce proběhne ve středu 20. a ve čtvrtek 21. října.

Článek

Ve středu od 12.30 hodin se podělí o své zážitky a zkušenosti absolventi stáží prostřednictvím prezentací z 16 evropských univerzit. Program pokračuje ve čtvrtek od 11.30 hodin prezentacemi absolventů stáží na taiwanských univerzitách a na Norwich University v USA. Úvod tohoto bloku však bude patřit zahraničním studentům z Taiwanu a USA, kteří na FIM UHK v současné době studují a kteří představí své domovské univerzity.

V roce 2009 vyjelo v rámci programu LLP/Erasmus na partnerské univerzity a pracovní stáže do zemí EU celkem 67 studentů FIM UHK, 14 studentů na Taiwan, 2 do Thajska a 2 studenti do USA. V tomto akademickém roce by se měl počet studentských mobilit i přes nepříznivé ekonomické vlivy zachovat přibližně na stejné úrovni jako v loňském roce. Nyní již probíhají výběrová řízení na 24 stipendií na Taiwan a dvě stipendia do Thajska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám