Hlavní obsah

Studenti svým tablem překvapili celý Zlín

Zlín

Oktávané Gymnázia a Jazykové školy Zlín si se svou rozlučkou opravdu vyhráli. Jejich tablo zná celý Zlín, protože s ním jezdí linkový autobus místní MHD. Svou prezentaci pojali jako prezidentskou volební kampaň, v jejímž rámci se snaží vynést do sídla českých králů svého třídního učitele Radovana Macháčka. Vzniklo k tomu i nápaditě sestříhané video.

Radovan na Hrad!Video: Oktáva Gymnázia a Jazykové školy Zlín

 
Článek

Máte také originální tablo? Pošlete nám na e-mail skoly@novinky.cz fotografii či jinou prezentaci a nechte čtenáře Novinek vyhodnotit nejlepší nápad!

„Naše maturitní tablo jsme se letos rozhodli pojmout poněkud megalomansky. Celý nápad spočívá ve fiktivní prezidentské kampani pro našeho třídního učitele 'Radovan na hrad!'. Po Zlíně nám jezdí volební autobus MHD s číslem vozu 724 a v pondělí večer jsme spustili webové stránky i s videem,“ popsala studentka zlínského gymnázia Milena Lakomá.

Foto: DSZO

Volební autobus maturantů Gymnázia a JŠ Zlín

Jak popsala Novinkám, autobusovou kampaň se podařilo zajistit díky sponzorskému daru od firmy, již vedou rodiče jedné ze spolužaček.

Webovou stránku (najdete zde) už si pak studenti založili sami z nadšení „nechť toto tablo zůstane nezapomenuto a my jako oktáva z Gymnázia a JŠ Zlín, maturitní ročník 2013, také“.

Měli pro to všechny předpoklady, protože navštěvovali semináře z grafiky a informatiky pod vedením učitele Michala Mikláše, jehož schopnosti loni ocenila i porota ankety o nejlepšího učitele Zlatý Ámos, když jej pasovala na vítěze soutěže.

„Takže jsou spolužáci velmi šikovní. Vlastně jsme si všechno dělali sami, jak střih videa, tak grafiku na autobus a web,“ dodala maturantka.

Anketa

Líbí se vám tablo zlínských maturantů?
Ano
89,8 %
Ne
10,2 %
Celkem hlasovalo 4807 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám