Hlavní obsah

Soutěž Podnikavá hlava spěje do finále

Novinky, kil

Třetí ročník veřejné soutěže o nejlepší nerealizovaný podnikatelský záměr Podnikavá hlava, za kterou stojí Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP), zaujal letos téměř šedesát potenciálních byznysmenů, kteří se do soutěže přihlásili.

Foto: Profimedia.cz

O titul nejlepšího středoškoláka se v soutěži Podnikavá hlava utká čtrnáct soutěžících.

Článek

Odborná porota soutěže nyní vybrala deset finalistů, kteří se utkají o celkové vítězství ve čtvrtek 17. května.

Větší zájem o soutěž u žen a středoškoláků

Do souboje o padesát tisíc korun pro absolutního vítěze soutěže se nakonec zapojil zhruba stejný počet lidí jako v loňském roce. Naopak daleko větší zájem zaznamenali organizátoři u žen a středoškoláků.

„Do zvláštní kategorie Podnikatel v sukni se přihlásilo třináct dívek a o titul nejlepšího středoškoláka se utká čtrnáct soutěžících. Perličkou je, že jsme měli přihlášeného i jednoho vězně, kterého zastupoval jeho kněz,“ uvádí Silvie Polánková, projektová manažerka VTP UP.

Na všechny finalisty čekají finanční odměny, pronájem kanceláří v areálu VTP UP či poradenské služby a další věcné ceny.

Soutěž umožňuje porovnání sil

Soutěž Podnikavá hlava je pro většinu účastníků především možností, jak získat odborné posouzení svých projektů a případnou motivaci pro jejich další rozvoj.

„Účast v soutěži vnímáme od počátku jako výzvu a velkou příležitost nejen z pohledu možnosti získat investici do zahájení podnikání, ale také ověřit si naši konkurenceschopnost a atraktivnost záměru mezi ostatními nápady podobně smýšlejících podnikavých lidí,“ říká Kamila Baťková, která se do soutěže přihlásila s projektem na výrobu bylinkových sirupů.

Autor projektu Electorbikes Tomáš Pospíšil k jejím slovům dodává: „Soutěž Podnikavá hlava hodnotím jako výborný způsob rozjet vlastní podnikání a osobně bych rád poděkoval olomouckému inkubátoru za osobní přístup při tvorbě podnikatelského plánu, kdy jsem získal spoustu cenných rad, zkušeností a postřehů.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám