Hlavní obsah

Průvodci turistů v Karlových Varech by měli mít certifikát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary chtějí nabídnout turistickým průvodcům, kteří provázejí po městě, certifikaci jejich znalostí o lázeňském městě. Podle vedení radnice by se tak mohla zvýšit kvalita služeb a předešlo by se nepřesnostem nebo úplným nesmyslům, které někdy průvodci turistům říkají, řekl novinářům primátor Petr Kulhánek (KOA).

Foto: Profimedia.cz

Certifikace průvodců v Karlových Varech by pomohla zavést určitý standard stávajících služeb.

Článek

"Certifikace by pomohla zavést určitý standard stávajících služeb. Neměla by být asi povinná, ale dobrovolná, a myslíme, že by ji hotely, lázeňské domy i cestovní agentury uvítaly," domnívá se Kulhánek.

Pletou si Masaryka s Leninem

Podle zkušeností zejména průvodci z ciziny občas vypráví v Karlových Varech o domech, které jsou třeba v Mariánských Lázních. Traduje se například to, že někteří ruští průvodci sochu T. G. Masaryka označují za sochu V. I. Lenina.

Podklady pro certifikaci průvodcovských služeb by připravilo městské infocentrum a podle Kulhánka by bylo dobré, pokud by se to podařilo ještě v letošní sezoně. Certifikát by průvodci získali po složení zkoušky ze znalostí historických reálií o městě.

Certifikát mohou získat i cizinci

"Nejde o peníze za certifikát, ale o odbornou kvalitu průvodců. Chceme nabídnout stejnou možnost i cizojazyčným průvodcům, aby si znalosti ověřili," dodal Kulhánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám