Hlavní obsah

Práce manažera je především o schopnosti řídit a vést tým 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práci manažera dnes nabízí každý třetí inzerát. Pokud ale hledáte skutečně manažerskou pozici, vyplatí se vám dobře se poptat na skutečnou náplň práce. Rozhodně se nenechte opít vyumělkovanými názvy manažerských postů - manažerská pozice by vždy měla být spojená s vedením a řízením týmu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dobrý tým je základ úspěchu. Právě jeho vytváření, rozvoj a řízení kvality práce jednotlivých členů týmu je jeden z hlavních znaků manažerské práce.

Pokud se už nějakou dobu pohybujete ve svém profesním sektoru, případně máte zkušenosti s vedením lidí, neměl by vás zaměstnavatel, který vás najme na manažerskou pozici, nutit generovat váš vlastní obchod.

Hledání nových klientů a starost o stávající by měla být v rukách členů vašeho týmu. Na vás, jako managerovi, by pak měla ležet starost o řízení, vzdělávání a osobní rozvoj svěřených nebo nově přivedených kolegů.

Soustřeďte se na vedení týmu, ostatní nechte kolegům

Zajímavý manažerský model vytvořila například finanční skupina ING. Jeho plochá struktura dává dobrou příležitost soustředit se na vlastní manažerskou práci a starost o technické zázemí, případně marketingové záležitosti přenechat jiným kolegům. Navíc nabízí i jedinečnou možnost založit na řízení týmu vlastní podnikání.

"Unit manager, neboli vedoucí obchodní skupiny, má v podání ING na starosti tým až patnácti poradců pro finanční plánování. Stará se o nábor nových poradců, řídí jejich aktivity a vychovává z nich profesionální poradce. Celý systém uceleného a kontinuálního školení je pro poradce i unit managery zdarma," uvádí Gabriela Šimonová z HR oddělení společnosti.

Velkou výhodou je bezpochyby i to, že ING svým manažerům poskytuje také dokonalé technické vybavení, vlastní kancelář a hlavně velmi propracovaný a fungující systém správy klientského portfolia. Její Unit manageři tak získají možnost začít vlastní podnikání s profesionálním zázemím.

Reklama

Výběr článků

Načítám