Hlavní obsah

Plzeňský kraj vyhlásil rukodělnou soutěž pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Manuální zručnost a dovednost žáků a studentů základních a středních škol v Plzeňském kraji má prověřit nová soutěž Řemeslo má zlaté dno, kterou vyhlásilo hejtmanství.

Článek

"Soutěž má být jednou z možností, jak mohou děti získat kladný vztah k rukodělným činnostem," řekla hejtmanka Milada Emmerová (ČSSD).

"Chceme to udělat hlavně proto, že vědomostních soutěží je celá řada, ale prověrka toho, zda umí žáci základních a středních škol dělat rukama, není," uvedla.

Děti budou soutěžit ve třech kategoriích pro první a druhý stupeň základních škol a první dva ročníky středních škol. Do soutěže mohou přihlásit vlastnoručně vyrobené suvenýry, hračky, vyučovací pomůcky, oděvní doplňky, šperky, vybavení domácnosti, věci pro práci na zahradě, hlavolamy, nástroje a technické pomůcky. Nezáleží na tom, jakou technikou a z jakých materiálů svoji práci vyrobí, musí být o rozměrech maximálně metru krychlového. Soutěží se ve dvou kolech, pro vítěze připraví kraj ceny.

Soutěž dětské tvořivosti není jedinou novinkou, kterou Plzeňský kraj pod vedení ČSSD vyhlásil. Letos se poprvé konala také soutěž o nejlepší kroniku. Hejtmanství zavedlo také nová ocenění například tak zvanou Dvoranu slávy pro výjimečné osobnosti z oblasti vědy, kultury a sportu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám