Hlavní obsah

Muzeum pražského vodárenství bude 20. a 21.března otevřeno pro veřejnost

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V rámci Světového dne vody bude pro veřejnost ve dnech 20. a 21. března 2010 otevřeno Muzeum pražského vodárenství. Muzeum bude zpřístupněno po oba dva dny od 9,30 do 16,30 hodin. Naposledy budou k vidění i historické toalety.

Článek

Muzeum svou expozicí zachycuje vývoj pražského vodárenství. Je zde vystaven originál čerpacího stroje klatovské vodárny z roku 1830, vodovodní potrubí z antického období, část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. a další exponáty. Pro děti jsou připravené drobné dárky a návštěvníci budou moci ochutnat vodu z úpravny vody Želivka a Káraný.

Naposledy budou moci návštěvníci zhlédnout ojedinělou výstavu historických toalet a dalšího hygienického mobiliáře. Zřizovatelem muzea je akciová společnost Pražské vodovody a kanalizace, člen skupiny Veolia Voda. Muzeum pražského vodárenství se nachází v Praze Podolí (budova vodárny), Podolská 15, Praha 4. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám