Hlavní obsah

Loni přišlo do Česka 186 investičních projektů, ocenění získal Honeywell

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti, které se v roce 2009 rozhodly umístit svůj investiční projekt do České republiky nebo zde úspěšně provozovaly nemovitosti určené k podnikání, si minulý týden rozebraly prestižní tituly Investor roku 2009 a Podnikatelská nemovitost roku 2009. Tyto tradiční soutěže uspořádala letos již podesáté agentura CzechInvest a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR spolu se Sdružením pro zahraniční investice AFI.

Článek

„Česká republika je dnes zemí pro vysokou přidanou hodnotu, pro náročné technologie, pro výzkum a vývoj. Česká vláda tvrdě pracuje na posilování naší konkurenceschopnosti, na tom, abychom vytvářeli atraktivní podmínky pro podnikání, a tak pomáhali upevňovat naši pozici jako zemi vysoce atraktivní pro nové investice,“ upozorňuje ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Kocourek.

V kategorii Investor roku 2009 získala nejvyšší ocenění společnost Honeywell za rozšíření svého výzkumného a vývojového centra v Brně. JOB AIR Painting byl oceněn za vybudování centra pro lakování letadel v Moravskoslezském kraji, Atento Česká republika za otevření kontaktního centra v Brně a Agrostroj Pelhřimov za uzavření kontraktu na výrobu velkých profesionálních sekaček s japonskou společností Chikusui Canycom.

„Agentura CzechInvest v roce 2009 i přes nepříznivé podmínky celosvětové ekonomiky pomohla zprostředkovat celkem 186 investičních projektů, nejčastěji z oblasti služeb či výzkumu a vývoje. Mnohé z nich by v České republice nikdy nevznikly, kdyby tu nebyl dostatečný počet kvalitně připravených podnikatelských nemovitostí. Společnostem, které dnes získaly titul Investor roku 2009 nebo Podnikatelská nemovitost roku 2009 přeji, aby pro ně Česká republika byla i nadále atraktivním místem k podnikání a inspirovala je k dalšímu rozvoji jejich projektů,“ říká Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

Titul Podnikatelská nemovitost roku 2009 patří Inkubátorům a vědeckotechnickému parku Jihomoravského inovačního centra, které vytvářejí komplexní infrastrukturu pro podporu inovačního podnikání; CTParku Ostrava za pronájem více jak 33 tisíc metrů čtverečních ploch novým nájemcům a Průmyslové zóně FRANTIŠEK, která vznikla revitalizací černouhelného dolu. Manažerem podnikatelské nemovitosti pro rok 2009 se stal Daniel Adamčík z průmyslové zóny Ostrava-Mošnov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám