Hlavní obsah

Do holešovské průmyslové zóny zamíří další investor - KART Zlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Do holešovské průmyslové zóny zamíří další investor. Nový výrobní areál tam na ploše 1,1 hektaru postaví společnost KART Zlín, která vyrábí obaly z vlnité lepenky. Novinářům to řekl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Článek

Ekonomický ředitel podniku Martin Žáček uvedl, že třicetimiliónová investice umožní rozšířit výrobu, a v budoucnu tak i zaměstnat více lidí.

Holešovská zóna stojí na místě bývalého letiště. V budoucnu má být jedním z největších průmyslových parků v zemi. Zlínský kraj si od ní slibuje hlavně pokles nezaměstnanosti v regionu. Její příprava přijde na 1,5 miliardy korun, z toho hejtmanství zaplatí 400 až 500 miliónů, zbytek dá stát ze svého rozpočtu.

KART Zlín, která má závod v Tečovicích na Zlínsku, je ryze českou společností bez zahraničního kapitálu. Na trhu s obalovými materiály působí jako středně velký zpracovatel vlnité lepenky a výroby kartonáže. Jde o rodinný podnik založený v roce 1994.

Příprava investice začne na základě "deklarace o porozumění"

Hejtmanství se společností podepsalo deklaraci o porozumění. Díky ní obě strany mohou zahájit přípravy na investici. Platnost deklarace je jeden rok, v té době by měla být uzavřena smlouva o budoucí kupní smlouvě. Kupní smlouvu pak obě strany podepíšou až po kolaudaci výrobních objektů s tím, že investor je povinen dodržet původní záměr.

"V současné době vyrábíme ve vlastních i v pronajatých prostorech. Z nich se poté, co se přestěhujeme do holešovské zóny, vystěhujeme," upřesnil Žáček. V novém závodě bude i více výrobních linek, podnik tak počítá s tím, že postupně rozšíří počty pracovních míst na více než 60. Nová výrobní hala má být uvedena do provozu za dva roky.

Mišák prohlásil, že další firmou, která se o průmyslovou zónu zajímá, je výrobce mimosilničních plášťů - MITAS. "Ta má provoz jednak v Mařaticích, jednak v Malenovicích a v Otrokovicích je v pronájmu ve firmě Barum Continental. Rádi by své tři provozy daly dokupy," dodal hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám