Hlavní obsah

Děti z dětských domovů si zkusily stínování ve firmách

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 39 dětí ze šesti dětských domovů Kraje Vysočina a Jihočeského kraje letos prošlo besedou s právníkem o tvorbě smluv a životopisů, stínováním ve firmách či konzultací s kariérní poradkyní. To vše v rámci vzdělávacího programu Rozhled od neziskové organizace Nadání a dovednosti. Program je k dispozici pro děti z dětských domovů a pěstounských rodin, které se připravují na vstup do samostatného života.

Foto: Nadání a dovednosti

Děti z dětských domovů, které se zúčastnily 10. kola vzdělávacího programu Rozhled.

Článek

Děti navštívily řadu firem. Během takzvaných Career Days pro ně organizátoři připravili třídenní výlet do Prahy s bohatým programem v podobě exkurzí a stínování ve firmách. To znamená, že se děti staly „stínem” manažera v dané firmě, jejíž chod tak mohly zevrubně poznat.

V samém závěru se pak setkaly s kariérní poradkyní, se kterou individuálně konzultovaly, kam ideálně směrovat svoji kariérní cestu.

Propojení s firmou

„Těší nás, když jsou děti motivované a přibližně vědí, co by chtěly dělat. My jim pak zprostředkujeme pohled do reálné praxe a propojíme je s firmou v oboru, který si vybraly. Pokud se pak po ukončení školy znovu propojí a děti získají ve firmě zaměstnání, je to naprosto ideální stav,“ uvedla ředitelka pořádající organizace Linda Hurdová.

Podle vychovatelky Dětského domova Hrotovice Jaroslavy Kremláčkové byl projekt velmi pečlivě a do detailů naplánovaný a pro děti ze vzdělávacího hlediska velmi prospěšný.

„Dal jim mnoho cenných rad, praktických zkušeností i ukázek, jak bude jejich profese reálně vypadat,“ dodala.

Desáté kolo vzdělávacího programu Rozhled proběhlo pod záštitou OSN Česká republika, Kraje Vysočina a Jihočeského kraje a díky finanční podpoře několika partnerů. Předchozí deváté kolo se uskutečnilo v Karlovarském kraji. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám