Hlavní obsah

Čeští vysokoškoláci se do podnikání nehrnou

Kariéra, dol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Polovina britských vysokoškoláků přemýšlí o dráze podnikatele, zatímco v Česku takto uvažuje jen osm procent absolventů. Chceme-li udržet ekonomický krok s Evropou, je třeba toto číslo změnit a cíleně podporovat rozvoj malého a středního podnikání. Napomoci by tomu mohly i zkušenosti manažerů, kteří se cestou vlastního podnikání úspěšně vydali.

Článek

Výzva pro vysokoškoláky by tedy mohla znít: „Přestaňte snít. Rozjeďte vlastní byznys“. A totéž říká motto a zároveň název otevřeného semináře pro podnikavé studenty pražských vysokých škol, který připravila nevládní organizace Prosperita o.p.s., s cílem nastartovat jejich odhodlání podnikatelsky zúročit vědomosti nabyté studiem.

Účastníci bezplatného semináře dostanou příležitost vyslechnout a diskutovat příběhy a zkušenosti těch, kteří se už cestou vlastního byznysu vydali. Setkají se s nimi osobně (Radek Stavinoha, absolvent VŠE, zakladatel a majitel firem TUTOR a Invia.cz) i prostřednictvím ukázek ze seriálu filmů s názvem Úspěchy současných českých byznysmenů (firmy Grund, Blata, Invia, Linet a další).

Na semináři vystoupí také ředitel poradenského centra pro podporu podnikání, který představí cesty, jak lze začínajícím podnikatelům pomoci. Bezplatný seminář se koná ve středu 12. 12. 2007 od 18.00 hodin v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze 3, Nám. W. Churchilla 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám