Hlavní obsah

Zvířata v děčínské zoo si pochvalovala lidský zvyk slavit halloween

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně z nás mají zvířata také nějaký užitek. Po předchozím víkendu, kdy v zoo proběhlo dýňové strašidlování, zbyla spousta oranžových plodů. Posloužily k sežrání, jako jídelní misky či k blbnutí, to se zvířátkům také líbilo. Podle nepotvrzených zpráv ze zvířecí říše budu chtít halloween častěji.

Foto: zoo Děčín
Článek

S oranžovými šiškoidy se rozhodně nenudili

Dýňový enrichment (vyplnění, obohacení volného času) probíhal tento týden v děčínské zoo. Ošetřovatelé při něm zužitkovali desítky vydlabaných dýní, které zbyly v areálu po Strašidelné zoo.

„Jako báječné zpestření jídelníčku i velkou zábavu pojaly vydlabané dýně nejen opice, ale také papoušci, vydry nebo třeba mývalové. Nejaktivněji se projevil medvěd malajský, který dostal dýni naplněnou ovocem, zeleninou, tvarohem a medem. Posloužila mu nejen jako talíř, ale byla i součástí krmení. Na konci oběda z ní zbyla jen stopka,“ uvedla mluvčí Zoo Děčín Alena Houšková.

Už aby se zase dýňovalo

Zajímavé podívání ale poskytli i papoušci kakadu brýloví, mangusty liščí nebo vydry říční. Ty překvapivě nezajímaly ryby schované uvnitř dýně, ale pouze dýně samotná, která se okamžitě stala výbornou hračkou při dovádění v bazénu.

Vlky hřivnaté nebo třeba medvědy grizzly naopak přitahoval pouze obsah dýně. Při jeho dobývání dýni zničili a dál už se o ni nezajímali.

Náplně se samozřejmě lišily podle druhu zvířat. Někdo si pochutnával na ovoci a zelenině, někdo na masu, vejcích, tvarohu, hmyzu, zrní nebo oříšcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám