Hlavní obsah

Zraněného traktoristu transportoval do nemocnice vrtulník

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Traktor se ve středu 12. července odpoledne převrátil v lese u obce Rusava na Kroměřížsku na mladého řidiče. Zraněného traktoristu transportoval vrtulník do olomoucké nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

O nehodě se hasiči dozvěděli v 16:33 hodin. Spolu se zdravotnickou záchrannou službou přijeli do Rusavy, místní lokalita Hořensko, v 16:50 hodin.

„Techniku ale museli odstavit v blízkosti hřbitova a ke zraněnému traktoristovi pokračovali asi 500 metrů pěšky ve strmé stráni,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Profesionální hasiči z požární stanice Bystřice pod Hostýnem na místě zjistili podrobnosti nehody. „Při svozu dřeva ve svažitém terénu se traktor převrátil, mladý muž se sice snažil z traktoru vyskočit, stroj ho ale zachytil. Jeho strýc, s nímž dřevo svážel, ihned zalarmoval mobilním telefonem složky integrovaného záchranného systému,“ popsal událost mluvčí hasičů.

Zdravotníci si okamžitě vyžádali vrtulník Letecké záchranné služby, který přiletěl kolem 17:22 hodin. „Ještě před jeho přistáním společně s hasiči ošetřovali zraněného traktoristu. Hasiči ho potom snesli do sanitky, která ho převezla k vrtulníku,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám