Hlavní obsah

Zpěvačky Janů, Hapková a Gunčíková obdivovaly unikátní černobílé obrazy

Novinky, Petr Mráček

Hned tři české zpěvačky se sešly ve čtvrtek 17. září na vernisáži prodejní výstavy unikátních černobílých obrazů malířky Michaely Žemličkové v pražském centru Iscare. Petra Janů, Petra Hapková a Gabriela Gunčíková obdivovaly akty i další témata malířky, které většinu děl maluje takzvaně jedním tahem.

Foto: Petr Mráček

Vernisáž obrazů Michaely Žemličkové

Článek

„Jsou opravdu krásné, každý něčí jiným, ať tematicky, či tím, jak jsou namalovány. Obdivuji tu trpělivost, kterou Míša Žemličková má, tedy vést tak jemné, čisté linky. Bylo to moc příjemné setkání. Navíc, když jsem zjistila, že autorka pochází z mých milovaných jižních Čech, kam skoro třicet let jezdím na chalupu,“ svěřila se Zlatá slavice Petra Janů.

Petra Janů přišla na vernisáž výstavy, která trvá do Vánoc s kamarádkou, lékařkou Ivanou Němečkovou, jenž se stará o vizáž řady celebrit. Zaujaly je jak akty, tak třeba automobily, či portréty Alberta Einsteina nebo Steva Jobse. Všichni pak společně, včetně známého stylisty, vizážisty a designéra Káji Pavlíčka, obdivovali naprosto unikátní obraz Klíč Prahy, zachycující všechny důležité památky hlavního města

„Obrazy jsou nádherné! Je to něco tak krásně jemného, čistého a zároveň výjimečného. Líbí se mi na nich, že jsou vhodné do každého interiéru a přitom působí velmi luxusním dojmem. Je z nich cítit atmosféra a neobyčejný nápad,“ prozradila zatím poslední Česko Slovenská SuperStar Gabriela Gunčíková, která prorazila ve světě. V USA vystupuje s multižánrovou skupinou Trans Siberian Orchestra. A ji osobně asi nejvíce zaujal obraz Steva Jobse a Alberta Einsteina.

Obrazy, ale i samotnou autorku obdivuje dcera legendárního skladatele Petra Hapky, zpěvačka Petra Hapková. Ta už před časem Michaele Žemličkové nabídla spolupráci na její nové desce, kterou připravuje a měla by vyjít na podzim.

„Míšiny obrázky jsou úžasné. Je to takové čisté, jemné a i když jde o ženský akt, má to vtip, nápad a není to rozhodně vulgární. Takové obrazy, takto skvěle pojaté jsem už dlouho neviděla, a že jsem toho ve světě viděla hodně,“ podotkla Hapková, jenž řadu let žila v Itálii.

Sama Michaela Žemličková byla slovy zúčastněných dojata a všem jen děkovala. „Jsem moc ráda, že se moje díla všem líbila. Velmi mne potěšila účast všech těch milých hostů, kteří mi udělali tím, že přišli, velkou radost. Velké díky patří hlavně řediteli Iscare Františku Lambertovi, který se svým týmem umožnil a připravil tuhle vernisáž tak fantasticky. Na výstavě jsme se domluvili a během necelých tří týdnů se uskutečnila tato vernisáž, to je neuvěřitelné,“ řekla Žemličková, jež také prozradila, kde bere inspiraci k malování.

„Vždy, když vystavuji své obrazy, přeji si, aby v lidech vzbudily příjemné pocity. Snažím se do svých děl vtisknout emoci, myšlenku, obsah, energii a hlavně nadhled. Inspiraci čerpám především ze života. Poslední dobou se snažím dělat i sérii obrazů, jako například: Předehra, pokušení, vášeň, probuzení a ohlédnutí,“ dodala Michaela Žemličková, kterou čeká v říjnu velká výstava v Dubaji a další v listopadu v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám