Hlavní obsah

Známe vítěze recitační soutěže Památníku Karla Čapka

Novinky, Tereza Todorová

Více než třicet dětí z devíti škol z Dobříšska a Příbramska se sešlo 2. června v Památníku Karla Čapka, aby se utkaly o zajímavé ceny a o titul nejlepšího oblastního recitátora. Víme, jak to dopadlo.

Foto: Tereza Todorová

Jedna z vítězek přebírá cenu za první místo od porotce Ondřeje Kepky

Článek

Přijeli ti nejlepší z okresu

V pondělí 2. června se na Strži v Památníku Karla Čapka konal další ročník oblastního kola recitační soutěže základních škol okresu Příbram, kterou každoročně finančně podporuje obec Stará Huť. V recitaci přijeli na Strž soutěžit jen ti nejlepší, kteří postoupili ze soutěží na své vysílající škole.

Soutěže se zúčastnilo více než třicet dětí prvního stupně základních škol z Příbrami, Višňové, Mokrovrat, Tochovic, Nového Knína, Staré Hutě, Dobříše a Rosovic a soutěžilo se ve třech kategoriích. Porota, které už tradičně předsedal režisér Ondřej Kepka, letos opravdu neměla lehký úkol.

Soutěžící přijeli velmi dobře připravení a se spoustou zajímavých a někdy i velmi náročných básní. Vedle klasika K. J. Erbena zazněla díla například od Jiřího Žáčka, ale třeba i od Ivana Martina Jirouse.

Jak to dopadlo?

Všichni přítomní samozřejmě byli velmi napjatí, jak to všechno dopadne. Na vítěze čekaly nejen pěkné ceny - sošky pejsků a kočičky a krásné knihy, které do soutěže  věnovalo Knihkupectví a Nakladatelství Pistorius & Olšanská (Pražská 128, Příbram), ale hlavně titul nejlepšího oblastního recitátora. Pravidla jsou ovšem jasná a vyhrát nemůže každý. Jak to nakonec dopadlo?

V první kategorii (1. třída) vyhrál Matěj Hanuš (ZŠ Stará Huť), na druhém místě skončila Jitka Hodačová (1. ZŠ Dobříš) a třetí byla Agáta Průšová (2. ZŠ Dobříš).

Ve druhé kategorii (2.+3. třída) zvítězil Ondřej Bodnár (ZŠ Jiráskovy sady PB), na druhém místě skončila Pavla Kořínková (1. ZŠ Dobříš), o třetí místo se podělila Kateřina Dufková (1. ZŠ Dobříš) s Kamilem Balwarem (ZŠ Nový Knín).

Ve třetí kategorii (4.+5. třída) vybojovala první místo Andrea Žádníková (2. ZŠ Dobříš), druhé místo Filip Horáček (ZŠ Stará Huť) a na třetím místě skončil Jáchym Tolar (ZŠ Nový Knín).

Vítězům gratulujeme a všem dětem děkujeme za účast v soutěži. Je příjemné vědět, že poezie neztrácí své kouzlo a že má stále nové obdivovatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám