Hlavní obsah

Změny městské hromadné dopravě nejen v Praze, ale i v jihočeské metropoli

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze začínají změny MHD platit již od 1. září, zatímco v Českých Budějovicích se chystají změny až od 2. září. Jaké změny v MHD v jihočeské metropoli budou? Změny budou čtyři, a to na linkách č. 1, 8, 18 a 21.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Od 2. září v jihočeské metropoli dochází ke změně na č. 1, kde bude trolejbusová doprava zajišťovat nově obousměrným provozem Oskara Nedbala a otočením na okružní křižovatce Milady Horákové. Hlavní náplní trolejbusové dopravy č. 1 je odstranění smyčky ve Čtyřech Dvorech a důraz na přehlednější trasy.

Ke změně dojde také na trase č. 8, která povede z Máj - Ant. Barcala do Nemanic přes zastávky Evžena Rošického, Strakonická, Pražská. Její hlavním využití je v části Pražské třídy u Budvaru a zajistí také spojení Čtyři Dvory a Vltava.

Linka č. 18 bude z Nádraží vedena přes zastávky Okružní, A. Trägera, Kněžskodvorská ad., a bude končit na Máji. Díky této lince vznikne nově dlouhodobě požadované přímé spojení mezi R. Bosch a Motor Jirkov. Bude navýšen počet spojů k Vysoké škole technické a ekonomické s ohledem na zvyšující se počet studentů.

Nově pojede linka č. 21 z Háklových Dvorů a Zavadilky přes centrum a nádraží do Nového Vráta a dále do města Rudolfov, respektive nahrazuje původní autobusovou linku č. 1. Obnoví se tak přímé spojení s centrem města a nádražím jak pro Háklovy Dvory, Zavadilku, tak pro Rudolfov.

Poslední novinkou bude, že dnem 2. září bude uvedena nová autobusová zastávka, která je naproti hlavní poště (U pošty).

Reklama

Výběr článků

Načítám