Hlavní obsah

Zloděj, který vykrádal ve Zlíně garáže a sklepy, bude mít nucenou pauzu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za víc než 136 tisíc korun má na svědomí třináctkrát soudně trestaný devětatřicetiletý muž ze Zlína, který během měsíce poté, co opustil brány věznice, vykradl 16 sklepů, garáží, zahradních domků a vozidel ve Zlíně.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Kriminalisté ho obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Ke všem vloupáním se přiznal. V případě odsouzení mu vzhledem k výši způsobené škody a jeho bohaté trestní minulosti hrozí až pětileté vězení,“ uvedla v pondělí 23. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Z posledního z třinácti vykonaných trestů se recidivista vrátil začátkem února letošního roku. „Poprvé se vloupal do garáže rodinného domu v Malenovicích 14. března a v krádežích pokračoval téměř denně. Kriminalisté se zaměřili na lokality, v nichž se lupič pohyboval, a narazili na něj záhy po jeho posledním vloupání do osobního auta ve Zlíně před půlnocí 16. dubna. Protože ho dobře znali, prohlédli si místo jeho bydliště a našli tam některé z ukradených věcí,“ řekla policistka.

Ze dvou vozidel, čtyř zahradních domků, tří garáží a sedmi sklepů na různých místech ve Zlíně a Malenovicích vzal předměty za téměř 70 tisíc korun, škoda poškozením se vyšplhala na více než 36 tisíc korun. Podle policejní mluvčí bral zejména nářadí, ale také jízdní kola nebo alkohol. Kradené věci prodával náhodně cizím lidem a utržené peníze utratil za drogy případně za hru na automatech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám