Hlavní obsah

Zlínští Berani v pátek už naostro a rovnou s Kometou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cíl hokejistů PSG Zlín v nové sezoně je jasný. Umístění v první osmičce a ve vyřazovacích bojích postoupit minimálně do čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně.

Článek

V prvním kole nadcházejícího ročníku Tipsport extraligy 2016/2017 se v pátek 9. září utkají na domácím ledě s Kometou Brno.

„Bude to velmi silný soupeř, Brňané totiž hodně posílili, doufám však, že nás výkon proti nim správně nastartuje,“ přál si staronový kapitán zlínských Beranů Ondřej Veselý s narážkou na dvakrát po sobě nepovedený vstup do ligové soutěže, kdy se Zlínští dlouho trápili na chvostu tabulky.

Letos by Berani chtěli takové riziko eliminovat. „Podařilo se nám v hráčském kádru pro nadcházející sezonu udržet klíčové hráče Robertse Bukartse, Petra Holíka, Libora Kašíka a v letním období jsme ještě posílili. Přišel mistr světa a vítěz Gagarinova poháru v ruské KHL obránce Miroslav Blaťák, ze Znojma obránce Antonín Bořuta a útočník Martin Podešva, do mužstva se vrátil ztracený syn Antonín Honejsek. Extraligovou šanci v týmu PSG dostane obránce Ondřej Holomek z prvoligového Ústí nad Labem,“ řekl jednatel hokejového klubu Patrik Kamas.

Mužstvo opět povede zkušená dvojice trenérů Rostislav Vlach a Juraj Jurík. Berani by chtěli v lize hrát důstojnou roli a pohybovat se v horní polovině tabulky. „Rozhodně se musíme vyvarovat špatného začátku v předcházejících dvou ročnících,“ zdůraznil Kamas.

Zlínští Berani sehráli v letním období před startem extraligy devět přípravných zápasů s bilancí čtyři výhry a pět proher.

„V přípravě jsme vyzkoušeli nové hráče a především mladé hokejisty. Zkoušeli jsme různé složení útoků a obranných dvojic. Nové hráče jsme vybírali na základě výkonnosti a v případě Míry Blaťáka i jeho nesporně velkých zkušeností. Výběr nových hráčů v loňské sezoně nebyl dobrý. Věříme, že letos se nám tým oživí a kluci budou přínosem pro tým,“ informoval trenér Rostislav Vlach.

V přípravě dostali šanci i junioři Jiří Karafiát, Michal Gago a Filip Chytil. „Všichni mají předpoklady, aby mohli do extraligy naskočit. Záleží na nich, zda dokáží využít svou příležitost,“ dodal hlavní kouč zlínských hokejistů.

Zlín může v případě potřeby využít i řadu hráčů na střídavý start převážně z prvoligových týmů. „Na mysli mám například Jana Marunu nebo Antonína Pechance z Havířova. V tomto týmu sezonu začnou také Richard Hrazdíra a Daniel Štumpf, který nám už v závěru loňské sezony pomohl a letos udělal další velký pokrok. Na seznamu je i Tomáš Čachotský a několik dalších zajímavých jmen,“ doplnil Patrik Kamas.

Pro zlínský hokej bude letošní sezona devětačtyřicátá, zlínští hokejisté jsou od ročníku 1980/1981 nepřetržitě účastníkem nejvyšší hokejové soutěže.

Související témata:

Výběr článků

Načítám