Hlavní obsah

Zlínsko opět pod vodou

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 27. července pokračovaly výjezdy hasičů na Zlínsku k zásahům po vydatných deštích. Přeháňky potrápily obce na pomezí Luhačovicka a Bojkovicka. Po krátké a silné průtrži mračen došlo k zaplavení silnic i sklepů domů. Hasiči pomáhali s čerpáním vody, s čistěním kanalizačních vpustí a silnic.  

Foto: HZS Zlínského kraje

Odstraňování padlých stromů není po živelných pohromách vzácností

Článek

"Nejhorší situace byla v Bojkovicích-Řečkovicích, kde voda zaplavila část obce," uvedl mluvčí HZS Zlínského kraje Ivo Mitáček s tím, že čištění místní komunikace od naplaveného bahna zajistili dobrovolní hasiči z Bojkovic.

O pár kilometrů dál, v obci Kladná Žilín, se přívalová voda přelila přes průjezdní silnice a skončila v zahradě a kotelně jednoho z domů. "Hasiči otevřeli kanalizační vpustě a také přehradili silnici a odklonili část vody do potoka.Zabránili tak škodám v podobě zaplavení dalších domů," dodal Mitáček.

K odstraňování podobných škod způsobených přívalovým deštěm a silným větrem vyjížděli zlínští hasiči jen o týden dřív, 21. a 22. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám