Hlavní obsah

Zlín ožije designem, festival nabídne výstavy, workshopy i konferenci

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatý program nabídne druhý ročník Zlin Designu Weeku, který odstartuje v pondělí 25. dubna ve Zlíně. Stejně jako v minulém roce budou hojně využity CITY moduly, které mimo jiné poslouží k vystavování designových produktů. Akce potrvá do 1. května, moduly s expozicemi budou k vidění o týden déle.

Foto: archív ZDW

City moduly zkrášlily při loňském ročníku i zlínské náměstí v centru města.

Článek

Centrem dění se mimo zlínské náměstí Míru, kde bude výskyt CITY modulů, stane i industriální prostředí baťovského areálu Svit, a to konkrétně 64. budova, v níž se uskuteční část výstavního programu. Konkrétně hlavní výstava k tématu Prachy s názvem Peníze: Forma, Funkce, Investice, Úspory, Hodnota, Inspirace, kterou kurátorsky zaštiťuje kreativní skupina OKOLO v čele s Adamem Štěchem.

Dále v budově proběhne přehlídka ateliérů vysokých uměleckých škol, ukázka studentského designu Staged z Česka, Polska a Německa nebo expozice k 15. výročí založení design centra společnosti Tescoma a jiné.

Jedním z nejrušnějších míst se stane parkoviště u 34. budovy v bývalém továrním areálu. Tam totiž bude umístěn takzvaný Lighthouse KOMA. „Jedná se o 8 modulů, které spolu tvoří menší dvoupatrový dům. Tato konstrukce bude mít právě na naší akci premiéru,“ vysvětluje Adéla Bačová, jedna z manažerek Zlin Design Weeku, která se zároveň postarala o návrh tohoto prostoru. 

Přízemní patro Lighthouse KOMA bude uzpůsobeno kreativním dílnám, kde si bude možno zdarma a bez registrace vyzkoušet například výrobu bločků či šperků. Nebude chybět ani program pro děti či kavárna. Uskuteční se zde i neformální setkání s odborníky nad kusem dobrého jídla, která nesou název Vepřo knedlo design.

Na parkovišti za 14|15 BAŤOVÝM INSTITUTEM se budou rovněž nacházet další moduly. Tři z nich se stanou dějištěm zážitkové hry EXIT ROOM, která kombinuje důvtip, týmovou spolupráci a logiku. Jednotlivé moduly, jež budou umístěny také na náměstí Míru a u 64. budovy, poslouží jako výstavní prostory pro známé designové firmy. Své produkty ukážou například TON, Moser, Blackcomb, Brokis, egoé nebo JANOŠÍK OKNA-DVEŘE.

V pondělí 25. dubna je naplánována také opening párty na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Kromě slavnostního zahájení, proslovů a dalších oficialit dojde na bohatý doprovodný program. Hlavními taháky jsou Fashion Show ateliéru Designu oděvu, během které bude představena nová kolekce UTB, či videomapping. Večer zpříjemní také DJ, stánky s občerstvením a nápoji.

Zlin Design Week nabízí také Konferenci design & marketing a mezinárodní soutěž Talent designu. Na jeden den vystřídají herce na prknech Městského divadla ve Zlíně odborníci z oblastí designu a marketingu. O své zkušenosti ze svého bohatého profesního života se s účastníky podělí 12 řečníků. 

Sedmidenní festival designu organizují studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám