Hlavní obsah

Zlaté volejbalistky jsou ze Sokola Šternberk a olomouckého Gymnázia Čajkovského

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalistky TJ Sokola Šternberk získaly v neděli 5. března zlatou medaili v extralize kadetek a odvezly si domů z Brna titul mistryň ČR. Radost z tohoto úspěchu má také olomoucké Gymnázium Čajkovského, které je domovskou školou hned 7 z 12 dívek.

Článek

První březnový víkend se zapsal do srdcí fandů volejbalu finálovým turnajem mistrovství republiky volejbalových kadetek. Adeptkami na zlato dále byly týmy PVK Olymp Praha, Volejbal Plzeň a domácího Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka Brno.

Souboj o první místo byl do poslední chvíle napínavý. Nejprve se týmy střetly systémem každý s každým. Úvodní bitvu sice Šternberk prohrál s domácím Brnem, následující zápas s volejbalistkami z Prahy jim však zajistil přímý postup do finále.

Závěrečná bitva se naplno rozhořela v neděli opět s favorizovanými brněnskými hráčkami. Ačkoliv úvodní část nevypadala pro Šternberk vůbec dobře, tým dokázal negativní vývoj zvrátit a ovládnout následující část. Domácí přesto zápas zdramatizovaly, došlo na závěrečný tie-break, kde šternberské volejbalistky zasadily několik rozhodujících ran do obrany Brna, a zaslouženě slavily triumf.

Hráčky získaly i individuální ocenění, Denisa Dosoudilová coby nejlepší nahrávačka turnaje a ocenění získaly i studentky Čajkárny, Lucie Hanousková byla vyhodnocena jako nejlépe podávající hráčka a Gabriela Orvošová byla nejúspěšnější a nejvíce bodující hráčkou turnaje.

Šternberské kadetky vedla do bojů o zlaté medaile kapitánka Kristýna Soldánová, spolu s ní v základní sestavě nastupovaly Gabriela Orvošová, Michaela Ambrožová, Denisa Dosoudilová, Lucie Hanousková, Anna Vrabcová a jako libero Barbora Oborná. Na úspěchu se z pozice střídajících hráček podílely Ema Kneiflová, Monika Jančová, Kristýna Jarošová, Monika Navrátilová a Tereza Dvořáková. Trenéru Janu Drešlovi pomáhali jako asistenti Miroslav Jehlář a Aneta Tobiášová, nezbytný servis zajišťovali statistik Filip Koryčanský a fyzioterapeut Ondřej Laštovička.

Volejbalistky Sokola Šternberk patří ke stálicím domácí extraligové scény nejen v nižších kategoriích, ale také v seniorské extralize a výraznou hráčskou osobností je Markéta Janečková, vyučující Gymnázia Čajkovského a jeho absolventka. Z tohoto vzestupu profitují i volejbalistky olomoucké Univerzity Palackého.

Oba kluby vzájemně dlouhodobě spolupracují a těží z výborné trenérské práce, manažerského vedení pod patronací předsedy klubu pana Mgr. Jiřího Zemánka a dokladem vzestupu jsou právě skvělé letošní výsledky extraligového „áčka“ UP Olomouc, které letos dokázalo porazit i dlouho dominující Prostějov.

Radost z těchto úspěchů má i olomoucká Čajkárna, jejíž sportovní sekce dosahuje vynikajících úspěchů a celorepublikových titulů v rámci soutěží SŠ v ČR. Škola se pod vedením ředitele Mgr. Radka Čapky snaží o osobní vstřícný přístup ke studentům a je „školou s rodinnou atmosférou“.

Gymnázium prošlo všestranným rozvojem a modernizací, studenti vyhrávají krajské soutěže (zeměpis, němčina, španělština aj.). Snahou školy je, aby její studenti mohli i při plném sportovním vytížení zvládat studium a nadále své škole, svým klubům a fanouškům dělat podobnou radost, jako nyní volejbalistky Sokola Šternberk a UP Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám