Hlavní obsah

Zkusíte napsat dopis pro Tomáše Baťu?

Novinky, Jitka Zvolská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Tomáše Bati ve Zlíně vyhlašuje literární soutěž pro studenty středních škol i širokou veřejnost s názvem Baťovi slovem i písmem.

Foto: Gabriela Culík Končitíková

Literární soutěž Dopis Tomášovi Baťovi

Článek

Přemýšlíte občas nad tím, co byste řekli Tomášovi Baťovi, jakou byste mu položili otázku, kdybyste měli možnost se s ním dnes potkat? Napadlo vás někdy, v čem tkvěla baťovská houževnatost a elán? Zapojte se do literární soutěže, jejímž tématy jsou Dopis Tomášovi Baťovi či úvaha Nadšení dává křídla.

Literární příspěvek v maximálním rozsahu dvou stran formátu A4 lze odevzdat nejpozději do 31. ledna 2017. Více informací najdete na webu Nadace Tomáše Bati.

„Do soutěže se může přihlásit kdokoliv, aktivně jsme však oslovili tzv. baťovská města, které jsou s odkazem Baťa úzce spjatá a to jak v Česku, tak také na Slovensku,” informovala projektová manažerka Nadace Tomáše Bati Gabriela Culík Končitíková.

Vybraných 30 příspěvků bude publikováno knižně a nejlepší tři příspěvky budou oceněny na jaře v rámci připravovaného prvního ročníku festivalu Týden Baťa. Festival proběhne ve dnech 21. - 24. března 2017. Organizátorem akce je Nadace Tomáše Bati, podporovatelem akce je Klub absolventů Baťovy školy.

Prostřednictvím Nadace Tomáše Bati se naplňuje historická tradice spojující jméno Baťa nejen s podnikáním, ale také s podporou věcí veřejných a lidem prospěšných. Posláním Nadace je nejen uchování baťovské historie a baťovských tradic jako takových, ale i podpora projektů zaměřených na zdravý rozvoj prosperující komunity, ať už v oblasti sociálního a kulturního rozvoje, vzdělání mládeže a podpory podnikatelských aktivit.

Sídlem Nadace je Baťova vila ve Zlíně. Vila byla rodině navrácena po roce 1989 a v roce 1997 ji Tomáš Baťa nabídl jako prostor pro kanceláře Nadace. Vila se stává místem, kde se odehrává většina vzdělávacích, kulturních a společenských aktivit Nadace.

V oblasti výchovy a vzdělávání Nadace vystupuje jako informační a vzdělávací centrum, pořádající své vlastní konference, semináře a školící programy zaměřené na různá témata. Mimoto Nadace podporuje obchodní a ekonomické vzdělávání na školách ve spolupráci s organizací Junior Achievement. Objektem pomoci a podpory a partnerství je také Universita Tomáše Bati ve Zlíně. Nadace pořádá koncerty a výstavy začínajících i známých umělců.

Základem kulturních a historických aktivit Nadace je spolupráce s místními institucemi a organizacemi, mezi něž patří Magistrát města Zlína, Krajský úřad Zlínského kraje, Universita Tomáše Bati, Klub Absolventů Baťovy školy práce, školy a kulturní zařízení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám