Hlavní obsah

Zimní sraz turistů se blíží. A nenabídne toho zrovna málo

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu XVI. Českého a LII. Slovenského zimního srazu turistů připravili pořadatelé bohatý doprovodný program. Kromě možnosti turistických výletů pěšky nebo na lyžích třeba divadlo nebo přednášku o Kostarice. Muzeum papírových modelů nabízí zvýhodněné vstupné. Police nad Metují prostě ožije turistikou.

Foto: Klub přátel turistiky TJ Spartak

Pozvánka na XVI. Český zimní sraz turistů

Článek

Od čtvrtka 14. února do neděle 17. února bude Police nad Metují hostit turistickou akci s mezinárodním přesahem. Zimní sraz českých a slovenských turistů určitě výraznou měrou podpoří turistický ruch v celém regionu a bude propagovat jak město Polici nad Metují, tak celý region.

Součástí srazu bude i bohatý doprovodný program, na kterém se podílejí všichni organizátoři a spolupracovníci. Už od čtvrtečního odpoledne bude pro turisty připravena interaktivní šifrovací hra, kterou připravili poličtí skauti. Podklady budou k dostání při registraci. Registrace bude probíhat v Pellyho domech - ve čtvrtek od 9:00 do 22:00 hodin a v pátek a sobotu už od 7:30 do 22:00.

V rámci srazu bude otevřena i výstava fotografií z akcí pořádaných Klubem přátel turistiky TJ Spartak v Zeleném domečku s názvem „Jak se/to tady chodilo“. Vernisáž proběhne o týden dřív – ve čtvrtek 7. února od 18:00 hodin.

Slavnostní zahájení se uskuteční ve čtvrtek 14. února od 19:00 hodin na náměstí. Kromě hlavního pořadatele Petra Scholze, turisty přivítá v Polici 1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček a za město místostarosta Jiří Škop.

Doprovodný kulturní program začne v pátek. Od 19:00 hodin v Kolárově divadle zahrají místní ochotníci hru „Hráči“. Vstupné je 50 Kč a předprodej bude zahájen ve čtvrtek.

O půl hodiny později – od 19:30 – začne v sále Pellyho domů přednáška horolezce a cestovatele Jiřího Horského, který Zimní sraz „zahřeje“ povídáním o Kostarice. Po skončení přednášky bude následovat koncert skupiny Kamarádi Osady 5. Předpokládaný začátek koncertu je od 21:00, ale může být posunut s ohledem na skončení přednášky. Vstupné na obě akce na „Pelláku“ je 50 Kč.

V sobotu večer se uskuteční „Papučový bál“, tradiční doprovodná akce Zimních srazů. V letošním roce budou bály dokonce dva – oba začnou ve 20:00 hodin. Ten větší proběhne na sále Pellyho domů a zároveň s ním bude odstartován bál i ve Žďáře nad Metují.

Ještě před začátkem bálu se na náměstí s XVI. Českým zimním srazem turistů a 52. Slovenským zimním srazem rozloučíme. Zakončení srazu začne v 19:00 hodin.

Pro přihlášené turisty je vymyšleno celkem 9 turistických tras, na které se v pátek a sobotu budou moci vydat s doprovodem místních průvodců. 5 tras je pěších a 4 jsou určeny pro lyžaře. Lyžařské výlety se uskuteční samozřejmě za předpokladu dobrých sněhových podmínek.

Sraz podpoří i místní muzea. Muzeum papírových modelů bude mít nad rámec normální otevírací doby otevřeno v pátek a v sobotu od 9:00 do 19:00 hodin a nabídne zvýhodněné vstupné. Muzeum Merkur ve stejné dny bude vítat návštěvníky od 9:00 do 18:00 hodin. Otevřeno bude mít i Muzeum Města Police nad Metují.

Za výraznou pomoc a podporu při organizaci této akce organizátoři děkují Městu Police nad Metují, CKV Pellyho domy, Muzeu papírových modelů, spolku Apeiron a skautům Police nad Metují.

Další informace na stránkách www.turistipolice.cz a na facebooku Český-zimní-sraz-turistů-2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám