Hlavní obsah

Ženou Zlínského kraje se stala zakladatelka rodinné komunity Klubíčko Marcela Bradová

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězkou 9. ročníku prestižního ocenění Žena regionu ve Zlínském kraji se stala Marcela Bradová, zakladatelka a ředitelka Mateřského centra Klubíčko v Kroměříži. V hlasování veřejnosti obdržela nejvíce hlasů v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje.

Foto: Zlínský kraj

Marcela Bradová uprostřed s Denisou Kalivodovou a Jiřím Čunkem.

Článek

„Ocenění předali vítězce v úterý 18. září v sídle Krajského úřadu ve Zlíně za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a zakladatelka neziskového projektu Žena regionu Denisa Kalivodová. Slavnostního předání se zúčastnily také finalistky regionálního kola,“ informovala v úterý krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

„Je mi velkou ctí zapojit se v letošním roce do veřejně prospěšné soutěže Žena regionu, a pomoci tak vyjádřit uznání ženám, které dokážou svým aktivním přístupem motivovat ostatní. Příběh Marcely Bradové je inspirací a nadějí pro všechny, kteří jsou v životě vystaveni nelehkým okolnostem. Její projekt rodinného komunitního centra se zahraniční spoluprací je hodný 21. století,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Marcela Bradová se od roku 2002 podílela na budování Mateřského centra Klubíčko v Kroměříži, jež se stalo její rodinou a komunitou, pro kterou celým srdcem i duší žije. Z Klubíčka vytvořila živé komunitní centrum pro rodiny z širokého okolí. Nabízí bezpečný prostor pro sdílení a svépomoc, vedle volnočasových programů především služby primární prevence pro rodiny. Kromě toho i alternativní služby péče o děti v podobě dětské skupiny či odpolední družiny nebo tábory pro rodiny s dětmi.

Marcela Bradová profesionalizovala Mateřské centrum Klubíčko a vytvořila stabilní pracovní tým, který se rozrůstá. Díky tomu může Klubíčko nabízet širokou škálu aktivit pro všechny generace rodiny. Podařilo se jí přivést do Klubíčka zahraniční dobrovolníky a obohatit místní návštěvníky o zážitky ze spolupráce s rodilými mluvčími z různých zemí.

Regionální vítězka postoupila do národního kola, kde z krajských vítězek zvítězí žena, která v hlasování veřejnosti obdrží absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se uskuteční 25. října v Senátu Parlamentu ČR.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.

Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR a Zlínského kraje. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications, s. r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám