Hlavní obsah

Země živitelka byla zahájena a doprava zkolabovala

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 30. srpna byla zahájena celostátní výstava Země živitelka. Ve většině případů využili návštěvníci výstavy k návštěvě jihočeské metropole auta. Doprava ve městě, kde je několik uzavírek, zkolabovala.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Do jihočeské metropole 30. srpna zavítalo několik tisíc návštěvníků. Doprava kolabovala již na příjezdu do Českých Budějovic od Písku, kudy vede objízdná trasa kvůli uzavřenému mostu u Bavorovic.

Je uzavřen viadukt na Rudolfovské třídě, kde probíhá rekonstrukce železničního koridoru.

Další uzavírka v Českých Budějovicích je na Žižkově třídě, kde probíhá kompletní rekonstrukce vodovodu, plynovodu a povrchu vozovky.

Osm důvodů proč navštívit Zemi živitelku

1. Prezentace zemědělství a zemědělských strojů

Země živitelka je jedinou výstavou, která zahrnuje zemědělsko-potravinářský sektor.

2. Prezentace kvalitních českých potravin

Zde je k vidění český výrobce, zpracovatel, distributor a spotřebitel. V této kategorii prezentuje své potraviny značka Klasa.

3. Obnova a rozvoj venkova

Na Zemi živitelce je expozice s mottem Budoucnost českého zemědělství a českého venkova, kde vystavují Místní akční skupiny z ČR a další spolky.

4. Národní dožínky

V sobotu 1. září proběhne slavnostní zahájení Národních dožínek v 10 hodin v Pivovarské zahradě za účasti prezidenta republiky Václava Klause či ministra zemědělství Petra Bendla. Dožínkové věnce, které budou předány při tradičním ceremoniálu, letos požehná kardinál Dominik Duka.

5. První jihočeská angus show 

Novinkou na Zemi živitelce je výstava aberdenn angus, kde lidé uvidí několik desítek zvířat.

V pondělí  3. září proběhne od 10 hodin soutěž šampionů zakončená přehlídkou. Samozřejmě po celou dobu mohou diváci sledovat tradiční prezentaci koz, koní a dalších zvířat.

6. Pavilon myslivosti, rybářství, zahradnictví a pěstitelství

Už tradiční výstavou se stala myslivost, rybářství, zahradnictví a nakonec i pěstitelství.

7. Dvacátý ročník soutěže o nejhezčí dožínkový koláč 2012

Již tradiční soutěž o nejhezčí dožínkový koláč pořádá Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů. Do soutěže se přihlásilo 15 pekáren.

8. Národní finále XX. ročníku soutěže Zlatá křídlovka 2012

Novinkou na Zemi živitelce bude v sobotu dne 1. září soutěž malých dechových orchestrů pod záštitou Jana Veleby, prezidenta Agrární komory ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám