Hlavní obsah

Zbrusu nová dřevěná lávka je již na svém místě v Kralupech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kralupech nad Vltavou v pátek 12. října kolem deváté hodiny ráno montéři firmy Taros za pomoci velkého jeřábu přemístili právě dovezenou lávku z dlouhého nákladního přívěsu do již předem připravených betonových patek.

Foto: Martin Tlustý

Krátce před devátou ráno nová dřevěná lávka již bezpečně putovala na své stanoviště nad Zákolanský potok.

Článek

Konce lávky na obou březích Zákolanského potoka přesně zapadly a firemní montéři pod dohledem svých mistrů vzápětí připojili lávku napevno.

Nová lávka od firmy Taros z pražské Ruzyně, která se však kompletovala na Kladně, má půdorys 5 x 12,8 metru. Jejími hlavními nosnými prvky jsou lepené dřevěné vazníky.

Podlahovou část tvoří dřevěné podélníky, jakož i příčníky s ukotvenou dřevěnou mostovkou. Pochopitelně nechybí dřevěné zábradlí, jež je přikotveno k lepeným vazníkům. Dřevěné prvky lávky jsou napuštěny látkami proti hnilobě, rovněž byla aplikována antigrafitová vrstva.

Obnova již nevyhovující lávky vyšla přibližně kolem jednoho milionu korun, jen cena zhotovení samotného tělesa lávky činila zhruba 600 000 Kč. Zbylé finance však bylo třeba vynaložit na nezbytné související stavební úpravy po obou březích Zákolanského potoka, které si vyžádaly šest týdnů pilné práce hned dvou stavebních čet.

Přechod přes novou dřevěnou lávku bude však možný až koncem října, protože k usazené lávce je třeba z obou stran ještě předláždit chodníky a dále taktéž upravit plot přilehlý k venkovnímu hřišti ZŠ generála Klapálka, o což se postarají Technické služby Města Kralupy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám