Hlavní obsah

Závod míru organizátoři odložili na podzim

Novinky, Eliška Šťastná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tři měsíce museli organizátoři posunout termín mezinárodního cyklistického Závodu míru, který každoročně probíhá v Jeseníkách. Důvodem jsou mimořádná opatření spojená s pandemií koronaviru covid-19, která nyní neumožňují příjezd zahraničních účastníků ani přítomnost diváků.

Článek

„Podařilo se nám s UCI (Světová cyklistická unie) vyjednat posunutí termínu konání Závodu míru U23 na 3.– 6. září,“ sdělil organizátor Jaroslav Vašíček s obavami, že přijdou další změny. „Mám velké obavy, aby uzavřené hranice vůbec akceptovaly pohyb cyklistů a cyklistický závod se letos konal.“

Původně měl odstartovat 4. června, nově si ale fanoušci cyklistiky budou muset počkat až na začátek září. Spolu s nimi vyčkávají i cyklisté, jimž karanténa výrazně komplikuje tréninkové podmínky.

Podle ředitele závodu Leopolda Königa je situace sice vážná, nikoliv však neřešitelná. „Sportovci a cyklisté obzvlášť jsou zvyklí silnou osobní motivaci, každý z nich se udržuje, hlídá si stravu v domácím prostředí a najíždí kilometry v individuálních tréninzích,“ uvedl.

Závod míru je součástí prestižní série závodů Nations‘ Cup. Je složený ze čtyř etap s celkovou délkou 440 kilometrů a převýšením 8 800 metrů. Startuje v Krnově a o čtyři dny později končí v Jeseníku.

Divácky je zajímavý nejen pro mezinárodní účast, ale i pro horské průjezdy přes Skřítek, Rejvíz nebo Zlaté Hory.

Reklama

Výběr článků

Načítám