Hlavní obsah

Zastupitelé Frýdku-Místku převedli plaveckou školu pod společnost Sportplex

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelstvo Frýdku-Místku rozhodlo o převodu plavecké školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Jiřího z Poděbrad, na společnost Sportplex Frýdek-Místek, a to s účinností od 1. července 2013.

Foto: Petr Pavelka

bazén na 11. ZŠ

Článek

Důvodem převodu je náročnost zajištění celoročního provozu plavecké školy a plaveckého bazénu prostřednictvím základní školy.

„Plavecká škola organizuje výuku plavání pro žáky našich a okolních základních škol, pro děti mateřských škol a v odpoledních hodinách poskytuje své služby veřejnosti. V rámci letního koupání je veřejnosti zpřístupněno i venkovní zázemí bazénu. Zajištění těchto aktivit je pro základní školu náročné. Škola by se měla soustředit především na výchovu a vzdělávání. Převedení plaveckého bazénu a plavecké školy na společnost Sportplex, která je mimo jiné provozovatelem Aquaparku Olešná, přispěje k efektivnímu provozování tohoto sportovního zařízení,“ řekl náměstek primátora Petr Cvik.

„Všechny pracovněprávní vztahy zaměstnanců základní školy, kteří vykonávají činnost související s plaveckou školou, přejdou v plném rozsahu na společnost Sportplex. Tato společnost získá od města dotaci na provoz plaveckého bazénu a plavecké školy ve výši 1 023 000 korun. Hrazeny z ní budou i mzdy zaměstnanců, energie a služby spojené s provozem plaveckého bazénu,“ doplnil primátor města Michal Pobucký s tím, že se jedná o částku, která byla původně v rozpočtu města určena pro Základní školu Jiřího z Poděbrad, a to na období červenec až prosinec 2013.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám