Hlavní obsah

Zastupitelé Frýdku-Místku budou rozhodovat o prominutí nájemného podnikatelům

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 3. června v 8 hodin ve velké zasedací místnosti frýdeckého magistrátu zasednou zastupitelé města. Veřejnost a zástupci médií budou moci v návaznosti na preventivní protikoronavirová opatření jednání sledovat on-line nebo na obrazovce v předsálí.

Foto: magistrát FM

Frýdecko-místecký magistrát

Článek

Zastupitelé budou schvalovat prominutí nájemného z užívání městských nebytových prostor a pozemků podnikatelům, kterým protikoronavirová opatření znemožnila nebo výrazně omezila jejich činnost.

Za dobu od 12. března do 31. května by jim mohlo být prominuto 30 procent z nájemného, včetně z něj plynoucích úroků z prodlení. Pokud to zastupitelé schválí, bude podnikatelům nájemné odpuštěno bez ohledu na to, zda vejde v platnost i vládní návrh, který podmiňuje státní příspěvek podnikatelům na nájemné v případě, že se na pomoci bude spolupodílet i pronajímatel, tedy majitel.

Na stole bude také novela vyhlášky o regulaci hlučných činností nebo o nočním klidu. Zastupitelé projednají také dotace do oblasti sociálních služeb a schvalovat budou i žádosti o dotace z programu na pořízení hybridních automobilů, jehož cílem je snížit negativní vlivy dopravy na zdraví a životní prostředí. Maximální výše dotace na jeden projekt činí 75 tisíc korun.

Zastupitelstvo města je veřejné. Jeho zasedání lze sledovat on-line prostřednictvím webových stránek města 

Reklama

Výběr článků

Načítám