Hlavní obsah

Zástupci světových obchodních center jednali o možnosti vstupu českých firem na indický trh

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viceprezident bombajského světového obchodního centra Sharad Upasani jednal v pátek 2. května dopoledne s náměstkem primátora města Plzně Martinem Zrzaveckým o spolupráci s plzeňskými firmami prostřednictvím World Trade Center Pilsen.

Foto: Magistrát města Plzně - M. Pecuch

Zástupci světových obchodních center Plzeň a Bombaj jednali o možnosti vstupu českých firem na indický trh.

Článek

World Trade Center Pilsen je jediným světovým obchodním centrem v České republice. Prostřednictvím spolupráce v rámci rozsáhlé celosvětové sítě čítající téměř 330 center v bezmála 100 zemích WTC Pilsen získává přístup k řadě cenných obchodních informací, služeb a obchodních kontaktů.

Sedmičlenná delegace včetně manželek zástupců World Trade Center Bombaj navštívila Plzeň v rámci své jednodenní návštěvy na služební cestě Evropou. Setkání by mělo být prvním krokem ke snazšímu vstupu českých firem na indický trh.

„Mluvili jsme především o možnosti výměny obchodních informací vztahujících se k investicím do inovací či rozvoje a transferu technologií,” řekl k průběhu jednání náměstek primátora pro ekonomickou oblast Martin Zrzavecký.

„Setkání s delegáty z Bombaje bylo inspirující. Jsem velmi potěšena, že se na nás obrací zástupci zkušenějších obchodních center a mají takový zájem o spolupráci,” dodala Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, který má projekt WTC Pilsen na starosti.

Vztahy mezi Českou republikou a Indickou republikou mají dlouholetou historii. Indie byla například jednou z prvních zemí, které v roce 1993 uznaly vznik samostatné České republiky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám