Hlavní obsah

Zaměstnanci třinecké hutě opět pomáhali v neziskových organizacích regionu

Novinky, Petra Jurásková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo do práce zamířilo v pátek dobrovolně pětačtyřicet zaměstnanců Třineckých železáren (TŽ) do neziskových organizací regionu. Rozhodli se svůj pracovní čas věnovat pomoci druhým. V chráněných dílnách, stacionáři pro postižené a na speciální škole se pustili do údržbářských a úklidových činností.

Foto: Petra Jurásková

V chráněné dílně pomohli zaměstnanci hutě s výmalbou a úklidem.

Článek

Dobrovolnický den Třineckých železáren je každoroční tradiční akcí, jíž se firma hlásí ke společenské odpovědnosti. „Chceme se podílet na rozvoji regionu nejen jako největší zaměstnavatel, dobrovolnictví je jednou z mnoha možností,“ uvedl ředitel pro personalistiku a administrativu TŽ Ivo Žižka.

„Velmi si takové formy podpory ceníme. Pomoc přišla v pravou chvíli, protože právě zateplujeme obě budovy denních stacionářů Radost i Paprsek a potřebujeme vyklidit sklady a udělat pořádek,“ informoval vedoucí střediska Radost Kamil Raszka.

Obětavost zaměstnanců železáren je podle něj i výrazem morální podpory zdravotně postižených klientů, za což je velmi rád. „Sami bychom v každodenním provozu tolik práce nezvládli,“ dodal.

Pětatřicet zaměstnanců železáren a devět z dceřiných firem se rozdělili do čtyř skupin, z nichž každá si vzala na starost činnosti ve vybraném zařízení. Páteční ráno tak nastoupila údržbová a úklidová četa do chráněné dílny v Třinci na Osůvkách, kde se vrhla na mytí oken a úpravu zelených ploch před budovou.

„Je to vhodná příležitost pomoct někde, kde to potřebují a nás to nic nestojí. Navíc máme dobrý pocit z toho, že uděláme něco pro druhé,“ shodly se u vyleštěných oken Šárka Kaletová a Dana Kotulová z odboru účetnictví v TŽ.

Další skupinka pracovníků od rána vymalovala místnost pro kroužek nových technologií v chráněné dílně občanského sdružení Trianon v Českém Těšíně, dámy si tradičně vzaly na starost mytí oken. S pomocí přispěchali zaměstnanci hutě také do budovy Střední školy, Základní školy a Mateřské školy na Jablunkovské ulici v Třinci pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Se stejným nasazením na konci srpna pomáhali se zvelebováním prostor Střediska CESTA Diakonie ČCE v Uherském Hradišti také zaměstnanci provozu Tažírna oceli ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Do mytí oken a dalších úprav se tam vrhlo deset zaměstnanců třinecké firmy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám