Hlavní obsah

Žalman & spol. oslavil v Malostranské besedě 70. narozeniny svého kapelníka Pavla Lohonky

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr folkové legendy Žalman & spol. oslavil letos 70. narozeniny a v rámci oslav si nadělil kromě nové desky a vydané knihy i celoroční turné s více než 70 koncerty. Jednou ze zastávek se stala i pražská Malostranská beseda.

Foto: Malostranská beseda
Článek

Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy. Vystupuje již přes půl století a svou tvorbou výrazně ovlivnil dnešní podobu české folkové scény. Letos oslavil 70. narozeniny a k tomuto jubileu nachystal s kapelou velké celoroční turné s názvem 70 JAR a vydal dlouho očekávané řadové album Cestující muž. 

Fanoušci pondělního koncertu se dočkali skladeb především z poslední desky, ale došlo i na dřívější repertoár. Během koncertu byla představena i kniha s názvem 70 jar, písní a povídání, která také vyšla k příležitosti narozeninových oslav.

V knize je sedmdesát skladeb, které jsou Pavlovi Lohonkovi nejbližší, doplněné jeho kratšími či delšími vyprávěními. Prostřednictvím nich si tak může čtenář udělat zajímavý obrázek tohoto folkového barda a života jeho kapely.

Žalman & spol. je česká folková kapela, která na české hudební scéně působí od roku 1982. V různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti. Poslední obměna sestavy se uskutečnila v lednu 2012 a v současné době jí tvoří Pavel Žalman Lohonka, Michaela Hálková, Petr Novotný a Pavel Malina. Na kontě mají 20 vydaných desek, z nichž poslední s názvem Cestující muž vyšla v roce 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám