Hlavní obsah

Z bohumínské mateřinky Rafík se zítra bude valit kouř, děti čeká nácvik evakuace

Novinky, Lucie Balcarová

Kouř, houkání sirén i evakuaci zažijí ve čtvrtek 26. dubna dopoledne děti z mateřské školy Rafík v centru Bohumína. A to v rámci cvičného požárního poplachu. Ten pro ně organizuje učitelský sbor ve spolupráci s kopytovskými dobrovolnými hasiči.

Foto: Pavel Čempěl

Mateřská škola Rafík v centru Bohumína.

Článek

„Letos nám požární poplach zpestří i dýmovnice, aby se cvičení co nejvíce blížilo realitě. Lidé bydlící v okolí se proto nemusí ničeho obávat. Ze školky se sice bude valit o kouř, ale půjde opravdu jen o cvičení pod dohledem záchranných složek,“ uklidňuje Soňa Kukulová z MŠ Rafík.

Odpoledne se pak školka zaměří na rodiče a sourozence svých svěřenců. Chystá pro ně preventivní akci nazvanou S tátou a mámou bezpečně. Ta startuje od 15 hodin v areálu školky. Na děti čekají nejrůznější soutěže zaměřené na bezpečnost. Ty pro ně připravují jak hasiči, tak městští strážníci.

Na jednotlivých stanovištích budou děti plnit úkoly. Nebudou chybět ani ukázky hasičské i policejní výstroje a výzbroje včetně zásahového vozidla. Zápolit se bude třeba v jízdě na koloběžkách. Speciální atrakci pro ně připravují i kopytovští hasiči.

„Speciální pěnou, která vypadá jako sníh, se bude stříkat na cíl. Vloni se právě tato disciplína líbila dětem ze všeho nejvíce, a tak jsme ji letos opět zařadili do programu,“ dodala Kukulová s tím, že se jedná už o druhý ročník bezpečnostně-preventivní akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám