Hlavní obsah

Výtvarná soutěž pro děti Hrad jako malovaný právě začíná

Novinky, Barbora Janečková

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně vyhlašuje novou výtvarnou soutěž pro děti s názvem Hrad jako malovaný. Malovat se bude hrad Malenovice, který je zasazen v malebné scenérii stromů a skal jen kousek od Zlína. Všechny obrázky budou vystaveny v letních měsících přímo na hradě nebo v muzeu.

Foto: Barbora Janečková

Děti mohou malovat hrad i jeho okolí. Třeba půvabné nádvoří.

Článek

Výsledky soutěže budou vyhlášeny na hradě Malenovice 18. října při první hradní Pouti ke sv. Vendelínovi. Vítěze čeká nevšední muzejní zážitek. 

Do 30. června 2014 mohou mladí výtvarníci do 15 let odevzdávat svá díla v sídle muzea v recepci 14. budovy továrního areálu, případně je poslat poštou na adresu Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, Oddělení muzejní pedagogiky, Vavrečkova 7040, 760 01 ZLÍN, P.O. BOX 175 s označením Hrad jako malovaný. K obrázkům je třeba přiložit vyplněnou a podepsanou přihlášku, ve které jsou uvedeny podmínky soutěže a další informace.

Přihláška je v elektronické podobě ke stažení na www.muzeum-zlin.cz/data/docs/2014/prihlaska-vytvarna-soutez-2014.pdf nebo k dispozici v sídle muzea v recepci 14. budovy a v pokladně na hradě Malenovice.

Pracovníci muzea i kastelán hradu Malenovice se těší na všechny zaslané obrázky. Ty mohou mít maximální velikost formátu A3. Protože jde o „Hrad jako malovaný“, převažovat by měla technika malby, případně v kombinaci s kresbou. Doporučené výtvarné techniky jsou malba temperami, vodovými barvami, akvarel, tuš nebo voskové pastely v kombinaci s barvou apod. Na zadní straně obrázku je třeba uvést jméno a věk autora. Více informací najdete na přihlášce do soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám