Hlavní obsah

Výtěžek Mnichovického kramaření pomůže školákům i předškolákům

Novinky, Alexandra Bokhan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po dvanácté se v sobotu 26. května v Mnichovicích u Prahy uskutečnila slavnost zvaná Mnichovické kramaření. Stala se tradiční zábavou obyvatel města a okolí. Celý výtěžek z prodeje bude věnován ZŠ a MŠ Mnichovice a dětskému domovu v sousedních Strančicích.

Foto: Alexandra Bokhan

Vystoupení dětí

Článek

Mnichovice u Prahy je malé malebné městečko v kulturním regionu Ladův kraj. Od roku 2000 se tady koná každoroční slavnost Mnichovické kramaření.

Na návštěvníky čekala zábava s vystoupením dětí z mateřských školek Mnichovice a Mirošovice, tanečních kroužků Kulíčky ze Struhařova, TEAM GJ Gábiny Jirákové, JOJO EFEKT Alice Bendové, taneční skupiny Dancing Crackers nebo mažoretek.

Od 11 hodin na náměstí v Mnichovicích si děti mohly zasoutěžit, zatancovat a během celého odpoledne také nakoupit hračky, knihy a sladkostí od babiček a maminek za symbolické ceny. Právě burza starých hraček, oblečení a antikvariátu, které obyvatelé Mnichovic přinesli na prodej, a výrobky děti z mateřské školky tvořily hlavní příjem peněz na kramaření. Peníze se potom rozdělí, jako každý rok, pro školku, školu a dětský domov ve Strančicích. Bohužel tradiční velká tombola letos chyběla, její místo zaujaly výherní losy.

Večer na scénu přišli pro pobavení staršího publika známější zpěváci. Kapely Projekt76 a Pan Kix, které nechybí skoro na žádném kramaření, sklidily velký potlesk. Petra Černocká potěšila hodně lidí. Showdown-roková skupina Jonáše Ericssona a skupina Trix si zase získali srdce náctiletých.

Dobročinná akce každoročně přiláká hodně návštěvníků, nebylo tomu jinak ani letos. Je potěšující, že vedení města v čele se starostou ing. Petrem Scheiderem i přes velké starostí s územním plánem a rozpočtem uspořádalo letošní 12. ročník pro potěšení obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám