Hlavní obsah

Výtěžek charitativní akce pomohl pacientům nemocnice v Horažďovicích

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šek na částku 17 150 korun byl ve čtvrtek 5. února předán z rukou radní pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové řediteli Nemocnice následné péče LDN Horažďovice Martinu Grolmusovi. Částka je výtěžkem charitativní akce Advent dětem, která se uskutečnila v prosinci v plzeňském Parkhotelu.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Nemocnice za tuto částku nakoupila speciální polohovací pomůcky předcházející vzniku otlačenin.

Článek

Nemocnice za tuto částku nakoupila speciální polohovací pomůcky předcházející vzniku otlačenin.

„Akci s názvem Advent dětem pořádá Plzeňský kraj ve spolupráci se sdružením Felicitas již čtvrtým rokem. V předchozích letech byl z výtěžku akce podpořen nákup přístrojů pro dětská oddělení Rokycanské, Domažlické a Stodské nemocnice,” připomněla při předávání šeku radní Milena Stárková. 

Vybrané peníze posloužily na nákup speciálních pomůcek. „Za darovanou částku jsme nakoupili pomůcky a podložky, které zvýší komfort pacientů a také usnadní práci personálu. Jedná se o speciální polohovací pomůcky, které zabraňují vzniku dekubitů,” upřesnil ředitel zařízení Martin Grolmus. 

Akce Advent dětem se každoročně koná v předvánočním období a její náplň je nejen zábavná, ale právě také charitativní. „Naším cílem je připravit zábavný program pro celou rodinu a zároveň pomoci tam, kde je to potřeba. Vstupné na akci je už tradičně 50 korun a výtěžek směřuje vždy do některého z krajských nemocničních zařízení,” doplnila Marcela Šmídová, předsedkyně spolku Felicitas, který spolu s Plzeňským krajem akci pořádá.

Reklama

Výběr článků

Načítám