Hlavní obsah

Výstavní prostory krajské galerie ve Zlíně jsou dočasně uzavřeny

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do odvolání jsou všechny výstavní prostory Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně, které se nachází ve 14. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, dočasně uzavřeny. Technici pracují na odstranění závady, která měla v neděli za následek únik většího množství vody do prostor.

Foto: archiv 14|15 BAŤŮV INSTITUT

Prostory stálé expozice Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně.

Článek

Díky rychlému zásahu hasičů i personálu se ale uchránily veškeré umělecké předměty. Škody na stavebních částech zatím nebyly vyčísleny.

Voda unikla z prasklého potrubí topení a zaplavila nejprve část 2. podlaží 14. budovy, postupně ale prosákla také do přízemí. Kvůli odstraňování závady galerie zrušila i úterní plánovanou vernisáž nové výstavy nazvané Sakrální architektura pro firmu Baťa.

„Velice se omlouváme všem návštěvníkům krajské galerie, ale na zítřek plánovaná vernisáž se neuskuteční. O náhradním termínu vernisáže a znovuotevření výstav budeme návštěvníky včas informovat,“ řekl ředitel Krajské galerie výtvarného umění Václav Mílek s tím, že doprovodné programy k této nové výstavě – přednášky plánované

na 4. a 18. března – se uskuteční podle plánu, případně v náhradních prostorách.

Ostatní výstavní prostory 14|15 BAŤOVA INSTITUTU jsou přístupné návštěvníkům bez omezení. Lidé mohou navštívit například stálou expozici muzea – Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost, expozici František Bartoš: Pedagog, jazykovědec, etnograf nebo výstavu Všichni jsme příbuzní, která dokumentuje život a kulturu indiánů. Na čtvrtek muzeum připravilo i besedu o cestování po Tahiti.

Zajímavé besedy se uskuteční tento týden také v budově 15. Knihovna přiblíží život spisovatele a faráře Jana Karafiáta, který se proslavil Broučky. V kavárně Šachmat ve středu zazní jazzové tóny v podání kapely Quattro Formaggi z Prahy a ve čtvrtek vědci pohovoří o tom, jak vzniká déšť.

Více o programu ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám